Internationale kunstbeurs BRAFA uitgesteld tot 2022

De VZW Antiekbeurs van België, de organisator van BRAFA in Brussel, heeft besloten de 66ste editie van de beurs uit te stellen naar januari 2022.

De onzekerheden omtrent de huidige coronapandemie in Europa vormen de belangrijkste reden van dit uitstel. BRAFA is de eerste internationale kunstbeurs van het jaar en telt gemiddeld 130 exposanten, van wie twee derde uit het buitenland komt. Vorig jaar trok de beurs een recordaantal van 68.000 bezoekers, verzamelaars en handelaren, van wie een groot aantal afkomstig was uit de buurlanden.

‘Het was uiteraard een zeer moeilijke beslissing. We wilden vooral geen ondoordachte risico’s nemen voor onze bezoekers en exposanten. Daarom hebben we de tijd genomen om te overleggen met vertegenwoordigers van lokale overheden, wetenschappers, collega’s van andere grote evenementen en natuurlijk onze exposanten en partners. Het enthousiasme en de wens om het evenement te organiseren waren reëel daar de lijst met exposanten bijna compleet was. Er bestond echter ook een reële kans dat we het enkele weken vóór de opening hadden moeten annuleren. Aan het organiseren van een evenement als BRAFA gaan enkele maanden van voorbereiding vooraf en er zijn veel partijen bij betrokken. Nu een besluit nemen leek ons het verstandigst. Ik wil al onze exposanten, partners en vooral onze hoofdsponsor, Delen Private Bank, hartelijk danken voor hun begrip en hun steun’, aldus Harold t’Kint de Roodenbeke, voorzitter van BRAFA.

Alle projecten en inspanningen zijn vanaf nu gericht op de 2022 editie van BRAFA, die plaatsvindt van 23 tot en met 30 januari. Voor meer info: www.brafa.art

0 replies on “Internationale kunstbeurs BRAFA uitgesteld tot 2022”