IMPAKT Festival 2020 Zero Footprint

Wat kunnen we doen om de klimaatcrisis tegen te gaan? Hoe kunnen we structurele verandering teweegbrengen? Dit zijn enkele van de vragen die centraal staan tijdens het IMPAKT Festival, dat van 28 oktober t/m 1 November. Onder het thema Zero Footprint, presenteert het festival dat voornamelijk online plaatsvindt gedurende vijf dagen een rijk programma van tentoonstellingen, performances, workshops, films en games, binnen de speciale virtuele Planet IMPAKT.

Kritische kunstenaars en denkers

Nee, je kunt niet verder met je dagelijkse beslommeringen. De aarde warmt op, niet in een verre toekomst, maar nu, op dit moment. En het gaat veel sneller dan we dachten. In andere delen van de wereld betalen mensen nu al een hoge prijs. Het IMPAKT Festival presenteert kritische kunstenaars, ontwerpers, denkers en doeners die bijdragen aan een beter inzicht en directe verandering. Hun werk is geïnspireerd door alternatieve wereldbeelden uit de sciencefiction, inheemse kennis en de verhalen van mensen die de klimaatverandering aan den lijve ondervinden.

Unieke online festivalomgeving

Planet IMPAKT is een unieke online festivalomgeving waarin je naast een livestream van de performances, lezingen en panels ook games en films kunt zien. Duik in de Zero Footprint toekomstscenario’s en dwaal door de verschillende festivalruimtes. Neem deel aan het liveprogramma, stel al je vragen aan de sprekers, bezoek de virtuele versie van de festivaltentoonstelling en vergeet niet een van de klimaat-games te spelen in de game room. Je kan ook aan digitale bar bijkletsen met andere bezoekers. Tussen de programma’s door nemen de hosts en moderatoren van IMPAKT TV je mee door het festival. Op IMPAKT TV zie je memes, extra reportages en interviews met kunstenaars en speciale gasten en de speciaal voor IMPAKT gemaakte afval-gedichten van de Utrechtse dichter Ingmar Heytze.

Het IMPAKT Festival 2020 Zero Footprint werpt een nieuwe blik op onze ideeën rondom duurzaamheid. Met films, games, tentoonstellingen, performances, panels en lezingen, leggen we de nadruk op solidariteit, speelsheid en experiment. Bekijk hier het programma.

IMPAKT Festival 2020 Zero Footprint 28 oktober – 1 november
impakt.nl 

0 replies on “IMPAKT Festival 2020 Zero Footprint”