Het Noordbrababants Museum verlengt tentoonstellingen

Vanwege de overheidsmaatregelen naar aanleiding van de coronacrisis is Het Noordbrabants Museum in ieder geval gesloten tot 1 juni aanstaande. Daardoor zouden de onlangs geopende tentoonstellingen Meesterwerken uit Wenen en Shao Fan niet of nauwelijks meer te zien zijn voor het publiek. Daarom worden deze twee tentoonstellingen met enkele maanden verlengd.

Meesterwerken uit Wenen

Vlaamse en Hollandse meesters uit de Gemäldegalerie en het Kupferstichkabinett van de Akademie der bildenden Künste Wien

Ruim 50 topstukken uit deze relatief onbekende maar indrukwekkende Weense collectie zijn naar Het Noordbrabants Museum gekomen. De expositie toont werken van Nederlandse en Vlaamse meesters, waaronder Peter Paul Rubens, Anthony van Dyck en Rembrandt van Rijn. Het is de eerste keer dat zo’n groot deel van deze Weense collectie in Nederland wordt getoond.

T/m 6 sep 2020 

Shao Fan

Between Truth and Illusion

De Chinese kunstenaar Shao Fan (1964, Beijing) combineert kunst en design met een diepgaande kennis van de Chinese cultuur. Hij is een meester in de techniek van de klassieke inkttekening. Zijn monumentale werken tonen dieren zoals apen en hazen. Shao Fans eerste solotentoonstelling komt tot stand met steun van de Renschdael Art Foundation en Galerie Urs Meile Lucerne.

T/m 18 okt 2020

Tevens is de tentoonstelling van Joran van Soest verlengd t/m 5 juli en is Visch & van Lith t/m 8 november te zien.

Nu te zien: Digitale tour

Ondanks de gesloten deuren, stap je vanuit je huiskamer zo Het Noordbrabants Museum in. Theatermaker en kunstliefhebber Lucas De Man kreeg eenmalig exclusief toegang om de vaste collectie en wisseltentoonstellingen te ontdekken. Dit bezoek is vastgelegd in een interactieve video. Daarin komen ook minder bekende delen van het museum aan bod. Zo is er voor elke bezoeker genoeg nieuws te ontdekken. Tijdens deze rondleiding kiest de kijker zelf voor verdieping door middel van keuzemogelijkheden. Daarbij is de Brabantse gastvrijheid van de medewerkers leidend, iets wat deze rondleiding onderscheidend maakt. De digitale tour is te zien via www.hnbm.nl/tour

Het is raadzaam om voor het volledige en meest actuele programma de website te raadplegen.