Gedachtespinsels | Dutch Design door Kiki van Eijk

Gedachtespinsels | Dutch Design door Kiki van Eijk zal te zien zijn van 26 september 2020 tot en met 12 september 2021 in het TextielMuseum in Tilburg. De tentoonstelling van de Nederlandse ontwerper zou oorspronkelijk openen op 29 mei. Vanwege de huidige coronacrisis is besloten de tentoonstelling te verplaatsen naar het najaar.

De expositie presenteert hoogtepunten uit het 20-jarig oeuvre van Kiki van Eijk op een vernieuwende wijze. Samen met scenograaf Theun Mosk creëert ze in het TextielMuseum een theatrale ervaring, die meerdere zintuigen zal aanspreken. ‘In deze tijden van afstand en online contact beseffen wij des te meer de kracht van de fysieke ervaring van kunst en design’, aldus Errol van de Werdt, directeur van het TextielMuseum. Conservator Suzan Rüsseler vult aan: ‘Kiki’s werk wordt getypeerd door een nieuwsgierige experimenterende houding. Dit zie je ook terug in de manier waarop ze in deze tentoonstelling samen met Theun Mosk het publiek uitdaagt haar ontwerpen op een speelse en theatrale wijze te beleven. We zien er dan ook naar uit de deuren weer te openen en deze wonderlijke ervaring te bieden.’

Dutch Design door Kiki van Eijk

In het kader van haar 20-jarig werkjubileum presenteert het TextielMuseum hoogtepunten uit het oeuvre van Kiki van Eijk. De tentoonstelling stelt de fantasierijke ontwerpen van de Eindhovense designer centraal: van wandkleden en luxe textielobjecten tot meubels, klokken en lampen. Samen met scenograaf Theun Mosk creëert Van Eijk een expositie waarin bezoekers spelenderwijs het werk van Van Eijk ontdekken. In de ene ruimte werpt de bezoeker een blik in een kijkdoos om haar designs te zien, in de andere ruimte kan men met camera’s inzoomen op schetsen van haar werk. Door niet alleen te laten zien, maar ook te laten doen en ervaren, ontvouwt het poëtische oeuvre van Kiki van Eijk zich door de tentoonstelling heen.

Bezoek voor de meest actuele informatie www.textielmuseum.nl

0 replies on “Gedachtespinsels | Dutch Design door Kiki van Eijk”