Puur Pampus festival op 7 & 8 juli

Op 7 en 8 juli biedt het forteiland plek voor een energie- en afvalavontuur dat zijn weerga niet kent. Jong en oud wordt overladen met happy energy en wordt zonder belerend vingertje wijzer gemaakt over duurzaamheid, de circulaire economie en de energietransitie. De festivalorganisatie pakt zelfs uit met het showen van de Solar Voyager, een gevaarte gemaakt van afvalplastic, waarmee eind dit jaar een unieke poolexpeditie gaat plaatsvinden. Puur Pampus mixt vrolijk vermaak met interessante informatie, zodat je aan het eind van de dag blij en wijzer naar huis terugkeert en geneigd zal zijn groener te denken en wat groener te doen. Samen sneller duurzaam, dat is wat Puur Pampus wil bewerkstelligen.

Puur Pampus heeft een serieuze missie, toch is het festival speels en gezellig. Op de veerboot begint het plezier al als je wordt verwelkomd door grote vliegers die boven het eiland hangen. Voor de kleintjes is er schmink, een timmerdorp en zijn er verschillende knutselworkshops. Voor alle anderen komen er boeiende sprekers uit het bedrijfsleven en de non-profit wereld. In de gracht rondom het fort komen kraampjes met gerecyclede kunst en duurzame artikelen. Er wordt informatie verschaft over duurzame en innovatieve projecten, zoals het ‘Blije bijen experiment’ dat gelijktijdig op Pampus plaatsvindt. Je kunt wandelen door Het Nieuws van de Vooruitgang, het nieuwsprogramma van Sublime FM dat zich grotendeels richt op goede ontwikkelingen die plaatsvinden.

Er zijn lezingen bij te wonen over o.a. de plastic soep, de Wubbo Ockels musical ‘Save the Earth’ en andere manieren van energie winnen en opslaan. Er worden zelfs bijzondere zonnepanelen weggegeven onder de bezoekers! Op de website van Pampus staan meer interessante programma-onderdelen. Extra veerboten varen vanuit Muiden, Amsterdam en Almere. De standaard entreeprijzen gelden. Zie: pampus.nl/puurpampus voor tijden en tickets.