Festival Jazz International Rotterdam & Nijmegen

Het programma van Festival Jazz International Rotterdam & Nijmegen is bekend! Door de unieke samenwerking tussen de twee jazzsteden staan deze avontuurlijke festivals op 25, 26, 27 en 28 oktober garant voor een dwarsdoorsnede van de hedendaagse internationale en nationale jazzscene met crossovers richting pop, klassiek, impro en elektronica, met volop aandacht voor jong talent en lokale projecten.

Het programma van Festival Jazz International Rotterdam blinkt uit door de komst van de Amerikaanse saxofonist Donny McCaslin, die hand in hand samenwerkte met popicoon David Bowie aan het nu al legendarische album Blackstar uit 2016. Ook de Canadese saxofonist Ben Wendel, de Amerikaanse trompettist Josef Leimberg en de Zwitserse stemvirtuoos Andreas Schaerer behoren tot de absolute internationale top. Uniek is het programma van Festival Jazz International Nijmegen met optredens van de Amerikaanse stertrompettist Ambrose Akinmusire, drummer Mark Guiliana, een van de meest vooraanstaande drummers van dit moment, de Nederlandse saxofonist Benjamin Herman en de jong getalenteerde saxofoniste Kika Sprangers, die in Nijmegen carte blanche krijgt.

Early Bird kaarten zijn voor beide festival vanaf nu t/m 1 september tegen scherpe prijzen te koop via de websites van Festival Jazz International Rotterdam & Nijmegen, zolang de voorraad strekt.