Fashion Film Festival fffamsterdam komt naar Amsterdam

De allereerste editie van het Fashion Film Festival Amsterdam (FFFA) zal plaatvinden op woensdag 30 september in De Hallen Studio’s. Tijdens dit eerste fashion film festival in de hoofdstad is het de bedoeling om iets speciaals neer te zetten in deze tijden van crisis.

[Still uit Stieglitz Colorado ©Victor Griffioen]

Georganiseerd door het team achter het Fashion Film Festival Istanbul, is er een programma gecreëerd dat gevuld is met diverse lezingen en screenings waarbij verschillende thematieken aan bod kDomen die relevant zijn voor de mode- en filmindustrie. Het festival wordt afgesloten door middel van een awardceremonie die beoordeeld wordt door enkele bekende namen uit de industrie o.a. Esther Coppoolse (Creative Director van ELLE Nederland), Julien Guerrier (Editorial Director bij Louis Vuitton) en Ali Kepenek (Editor in Chief van King Kong Magazine).

Voor het evenement werkt Fashion Film Festival Amsterdam samen met een aantal gevestigde namen binnen de Nederlandse mode- en filmindustrie zoals AMFI, ELLE Nederland, Czar Amsterdam en het pas gelanceerde platform Girls in Film Amsterdam.

Naast een uitgebreid filmprogramma vinden er tijdens FFFA paneldiscussies plaats, waarbij het huidige modesysteem, maar ook thema’s als diversiteit en inclusiviteit besproken worden. Met gasten als Ilse Cornelissens (Graanmarkt 13), Adama Jobe (activist en model), Katrien van Leeuwen (AMFI), Anne-Ro Klevant (Fashion for Good), Maru Asmellash (TNO, SMIB Collective) en Mariette Hoitink (HTNK, Denim City).

Tuna Yilmaz, Festival President zegt: ‘Na zo’n bizarre tijd, ben ik blij dat het ons gelukt is om dit evenement te kunnen realiseren. De stad Amsterdam staat internationaal bekend om zijn stijl en creativiteit en is er geen betere plek om die unieke relatie tussen mode en film te eren. Dit evenement draait om die samenwerkingen en daarom nodigen we iedereen uit die werkt of studeert in de mode of film om te komen en je te laten inspireren.’

FFFA is gratis toegankelijk. Tickets zijn te bestellen via www.fffamsterdam.com. Er zijn slechts een beperkt aantal tickets beschikbaar.

0 replies on “Fashion Film Festival fffamsterdam komt naar Amsterdam”