NATURE–Cooper Hewitt Design Triennial in Cube design museum

Cube design museum te Kerkrade presenteert in samenwerking met Cooper Hewitt, Smithsonian Design Museum, New York van 10 mei 2019 tot en met 20 januari 2020 de omvangrijke expositie ‘NATURE–Cooper Hewitt Design Triennial co-organized with Cube design museum’. Deze expositie, die gelijktijdig te zien is in New York en Kerkrade, toont de wereldtop  van meest verrassende designinnovaties op dit gebied van de afgelopen drie jaar. Allen met nieuwe inzichten die, juist nu de natuur zo onder druk staat door menselijk handelen, onmisbaar zijn voor het leefbaar houden van de aarde

Over de designers

Nature bestaat uit 64 innovatieve projecten van designers en onderzoeksinstellingen wereldwijd in diverse designdisciplines, zoals architectuur, mode, product design en landschapdesign. De expositie onderzoekt de manieren waarop designers duurzame productiemethoden verkennen, nieuwe manieren voor de bescherming van toekomstige generaties en het verdiepen van onze kennis van en relatie tot de natuur. Innovatiegebieden die aan bod komen, zijn synthetische biologie, biomedisch onderzoek, datavisualisatie, stadslandbouw, hernieuwbare energie en additieve productie. De Nederlandse designdiscipline is met zeven designers, waaronder Eric Klarenbeek en Teresa van Dongen, goed vertegenwoordigd.

Deze expositieserie brengt iedere drie jaar een wereldwijd overzicht van actueel design naar de Verenigde Staten om zo de dialoog over uiteenlopende onderwerpen te voeden, “ zegt Caroline Baumann, directeur Cooper Hewitt, Smitsonian Design Museum. “De Design Triennial 2019 confronteert ons met onze grootste uitdaging tot nu toe -het verlies van natuur- en zet ons allen voor de vraag hoe we omgaan met de relatie tussen mens en natuur.”

Voor deze zesde editie van hun Design Triennial werkt Cooper Hewitt voor de eerste keer in co-creatie met een ander museum, Cube design museum: “Het gelijktijdig openen van de Triennial aan beide zijdes van de oceaan versterkt de boodschap van de expositie en plaveit de weg voor leiders en gemeenschappen in alle sectoren van de samenleving zich aan te sluiten bij deze belangrijke dialoog, ”  zegt Baumann. “De natuur staat onder grote druk door het menselijk handelen en de impact van onze levensstijl. Het ombuigen van de trend van natuurverlies is een urgente en cruciale, menselijke behoefte.

Programmering

In aanloop naar de tentoonstelling presenteert Cube een programma aan uiteenlopende activiteiten, waarin het thema van de expositie verder uitgediept wordt. In samenwerking met de betrokken Nederlandse designers worden o.a. lezingen en workshops georganiseerd, waarin de combinatie natuur, technologie en design centraal staat.

Wanneer?

van 10 mei 2019 t/m 19 januari 2020
Openingstijden: di t/m zo vanaf 10.00 uur

W: cubedesignmuseum.nl

0 replies on “NATURE–Cooper Hewitt Design Triennial in Cube design museum”