Expositie: Larger than Life

Van 20 augustus t/m 17 september presenteert ZERP Galerie Larger than Life, de eerste solotentoonstelling in Nederland van Oostenrijks-Roemeens kunstenaar Virgilius Moldovan. In zijn oeuvre staat het menselijk lichaam centraal. Uitgevoerd tot in het kleinste detail, tonen de metershoge siliconen sculpturen van naakten de kracht én vergankelijkheid van de mens. Publieke figuren, mythische personages en alledaagse mannen en vrouwen lijken teruggebracht te worden tot hun fysieke verschijning. Moldovan maakt zijn figuren echter groter dan in werkelijkheid: imposant, maar tegelijk kwetsbaar.

Virgilius Moldovan (Stalin City, 1955) werkt als beeldhouwer in steen, gips en brons, maar uitgerekend in siliconen maakt hij de laatste jaren levensechte sculpturen van reusachtige, naakte figuren. Het werk van Moldovan staat in de traditie van het Amerikaanse hyperrealisme. Door de huidstructuur en aders extreem realistisch weer te geven lijken de imposante sculpturen échter dan echt. Naast de sculpturen, zullen voor het eerst ook schilderijen van Moldovan worden tentoongesteld, waarin de monumentale naakten een terugkerende rol spelen. Moldovan woont en werkt in Wenen.

ZERP Galerie is lid van de Nederlandse Galerie Associatie en mag de Kunstkoop-regeling* aanbieden. Galerie-eigenaar is Zic Zerp. Voor meer informatie en openingstijden zie ZERP.nl