Expo: Barbie & Ken, al bijna zestig jaar een setje

Barbie, wie kent haar niet? Dé populairste pop ter wereld heeft een taille om bij weg te dromen en grijze haren en rimpels kent ze niet. Het is bijna jaloersmakend en dat terwijl ze de zestig al is gepasseerd. Wil je zien hoe Barbie er vroeger uitzag en hoe ze gedurende tientallen jaren altijd is meegegaan met de tijd? Het Oude Ambachten & Speelgoed Museum organiseert de tentoonstelling ‘Barbie & Ken, al bijna zestig jaar een setje’.

Privécollectie van Armel Rood
Alle Barbies en aanverwante artikelen die je ziet tijdens de expositie bij het Oude Ambachten & Speelgoed Museum (van 1 juli tot en met 30 december) behoren tot de privécollectie van Armel Rood. Zij is al ruim 30 jaar een verzamelaar en een autoriteit op het gebied van Barbies. Haar verzameling is ontstaan door haar zussen die ze met Skipper, het jongere zusje van Barbie, zag spelen. Bij Armel ging het spelen over in verzamelen. En wat voor een verzameling! Door jarenlange zoektochten op rommelmarkten, verzamelbeurzen en internet heeft ze inmiddels ruim 400 poppen. Haar collectie toont perfect de evolutie van de bekende pop en haar mode. Daarom kom je tijdens de expositie ook recente Barbies tegen zodat je de verschillen tussen toen en nu goed kunt zien. Eén ding is zeker. Het wordt een feest der herkenning!

Voor jong & oud
In de expositieruimte hangen twee schermen waar continue oude Barbie commercials op worden vertoond. Zeker weten dat dat de ouderen onder ons die gaan herkennen. Volg ook de blogs van Armel waar iedere week de tofste weetjes voorbij komen. Want… weet jij hoe ze op de namen Barbie en Ken kwamen? En… wat is voor kenners nog waardevoller dan de pop zelf? Kijk en luister mee en je komt erachter! En in het najaar vindt er een unieke beurs plaats in samenwerking met PM Collectibles, de Barbiespecialist. Je kunt je zelfs inschrijven voor een workshop waarbij je je eigen Barbie kleding kunt maken. Of kom met je oude Barbie langs voor een taxatie.

Prijzen & openingstijden
Het Oude Ambachten & Speelgoed Museum in Terschuur (vlakbij Barneveld) hanteert vanaf 1 juni verruimde openingstijden. Bovendien is het museum nu iedere dag van de week geopend. De openingstijden zijn van maandag tot en met zaterdag van 09.30 uur tot en met 17.30 uur. Op zondag is het museum geopend van 10.30 uur tot en met 17.30 uur. Overigens werkt het museum met een tijdslot. Op deze manier kunnen ze het toegestane maximaal aantal bezoekers per uur garanderen en houden ze samen met jou grip op de situatie! De verkoop van online tickets vindt plaats via www.ambachtenmuseum.nl.

De toegangsprijzen bedragen:
– 0 t/m 4 jaar: gratis
– 5 t/m 13 jaar: 8,95
– 15 t/m 64 jaar: 10,95
– 65 jaar en ouder: 9,95
– Groepsarrangementen op aanvraag

Parkeren van je auto is gratis. Bovendien is het museum zowel binnen als buiten toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

0 replies on “Expo: Barbie & Ken, al bijna zestig jaar een setje”