Embassy Festival biedt wereldreis in eigen huiskamer tijdens online editie

Palestina, Azerbaijan, Polen, Chili, Mexico en Finland. Het zijn enkele voorbeelden van de tientallen ambassades die dit jaar meedoen met de 8ste editie van het Embassy Festival. Jaarlijks begroet het internationale festival vele duizenden bezoekers tijdens de zogenaamde culturele wereldreis op het Lange Voorhout in Den Haag. Dit jaar zijn grote publieksevenementen helaas niet mogelijk vanwege het coronavirus. Daarom een online alternatief, waarbij het festival met een cultuur explosie de huiskamers/tuinen/woonkamers van hun bezoekers betreedt. Met een online editie en de speciale Embassy Festival Box hoopt het festival de traditie om andere culturen en landen te ontdekken en omarmen, voort te zetten.

Bekijk moderne dans in de Poolse ambassade, proef Chileense wijn, leer hoe je traditionele Palestijnse ‘Makloubeh’ maakt of doe mee met de Embassy Festival live pub quiz. Maar er is meer. Geïnteresseerden kunnen een exclusieve Embassy Festival Surprise Box kopen, met daarin 5 producten uit 5 verschillende landen en hiermee producten en smaken vanuit de hele wereld ontdekken. Als kers op de taart is er ook een Embassy Festival receptenboek ontwikkeld, met traditionele gerechten die zijn samengesteld in samenwerking met de deelnemende ambassades.

Online Festival

Hoewel het merendeel van de programmaonderdelen in het festivalweekend op 5 en 6 september plaats zullen vinden, zal er in de aanloop ook een grote variëteit aan aanbod worden gepresenteerd. Jezelf onderdompelen in culturen en andere landen was nog nooit zo makkelijk. Meer informatie over het programma op 5 en 6 september wordt later bekendgemaakt.

Embassy Festival Surprise Box en Receptenboek

Iemand trek in traditionele Mexicaanse ‘Tortillero De Paja’, Rwandese koffie, Chileense olijfolie of wijn uit Azerbaijan? Het maakt allemaal onderdeel uit van de Embassy Festival Surprise Box, verkrijgbaar vanaf augustus via embassyfestival.com. De surprise box wordt gevuld met cadeautjes vanuit de hele wereld. In iedere box zitten minimaal 5 verschillende producten uit 5 verschillende landen. Daarnaast zit er een receptenboek in met traditionele recepten, samengesteld met de deelnemende ambassades. Bestellen kan hier.

Over het Embassy Festival

Het festival ontsluit sinds 2013 de culturele rijkdom van (inmiddels) bijna zeventig deelnemende landen en verleidt bezoekers tot ontmoetingen met elkaar en weerlegt en verdiept op een bijna terloopse wijze inzichten in andere culturen. Het Embassy Festival toont op het Lange Voorhout in Den Haag, Internationale stad van Vrede & Recht, in meest letterlijke zin dat cultuur verbroedert en voor verwondering zorgt. Begonnen in 2012 met vijf ambassades en gegroeid tot 67 ambassades in 2019. Dit jaar vindt het festival vanwege het Coronavirus alleen online plaats.

Embassy Festival Den Haag, 5 en 6 september 2020. Voor meer info klik hier.

0 replies on “Embassy Festival biedt wereldreis in eigen huiskamer tijdens online editie”