Online Kunstbuzz

Kunsthal

Het is voor scholen momenteel niet eenvoudig om met hun leerlingen een fysiek bezoek aan een culturele instelling te brengen. De Kunsthal en hoofdsponsor ING organiseren een online editie van de Kunstbuzz. De bovenbouw van het primair onderwijs kan zich aanmelden voor een online bezoek aan de tentoonstelling Extra Large.

Actief ontdekken

Dichter Wessel Klootwijk neemt de leerlingen tijdens deze eerste online Kunstbuzz in een ‘plug & play’ video-les mee langs de kleurrijke en imposante wandkleden die in Kunsthal Rotterdam te zien zijn in de expositie Extra Large. Samen met Wessel wordt een Kijk&Doe-tocht door de tentoonstelling gemaakt en leren kinderen spelenderwijs hoe bijzonder deze kunstwerken zijn.

Scholen kunnen zich hier aanmelden.

Kunsthal
Dichter Wessel Klootwijk

Extra Large textielkunst

Kunsthal Rotterdam presenteert in de tentoonstelling Extra Large een groots overzicht van imposante wandkleden naar ontwerpen van beroemde kunstenaars als Picasso, Le Corbusier, Miró, Vasarely en Louise Bourgeois. De tentoonstelling belicht een periode van honderd jaar, met wandtapijten van direct na de Eerste Wereldoorlog tot nu, en ontvouwt een vrijwel onbekend aspect uit het oeuvre van veel moderne en hedendaagse kunstenaars. Het grootste deel van de ruim zestig werken is vervaardigd in het historisch instituut Manufacture des Gobelins in Parijs. De metershoge, handgeweven wandkleden maken inzichtelijk hoe verrassend actueel het traditionele ambacht van weven is.

Voor meer kunst & cultuur klik hier.

0 replies on “Online Kunstbuzz”