Eentje om in te lijsten

Het gebeurt niet iedere dag dat er een lijstenmakerij opent. In maart dit jaar deed Sebastiaan Deurloo (40) precies dat en opende de deuren van lijstenmakerij Deurloo Lijsten in Amsterdam. Hier kunnen zowel consumenten als bedrijven terecht voor lijsten op maat waarbij gewerkt wordt met materialen van museale kwaliteit.

De relatief jonge lijstenmaker heeft zich de afgelopen 25 jaar ontwikkeld tot een ervaren ambachtsman. Sebastiaan groeide op met de geur van hout en vernis en leerde het vak al op jonge leeftijd van zijn vader. Door de jaren heen heeft de lijstenmaker gewerkt bij verschillende gerenommeerde lijstenmakerijen en leverde werk af voor onder andere Erwin Olaf, het Koninklijk Paleis Amsterdam, Jesse Faber, Dadara, het Koninklijk Concertgebouw, wijlen Jan Sierhuis, de ABN AMRO-kunstcollectie, Jeroen Henneman en tal van galeries in Amsterdam en omstreken.

Bij Deurloo Lijsten zorgen ze ervoor dat het ingelijste werk goed wordt geconserveerd en stoppen niet bij het inlijsten van voor de hand liggende (platte) objecten als schilderijen en foto’s, maar lijsten met net zoveel liefde driedimensionale voorwerpen in, zoals instrumenten, sieraden en maskers. Ook kunnen de gekozen lijsten en passe-partouts naar wens gekleurd en/of gedecoreerd worden. Met de hand uiteraard.

Bij Deurloo Lijsten op de Jan van Galenstraat 151 kunnen klanten terecht voor inlijstingen, restauraties, vrijblijvend advies of alleen een bakkie koffie. www.deurloolijsten.nl


 

0 replies on “Eentje om in te lijsten”