David Lynch’ koffie voor het eerst online verkrijgbaar

David Lynch-koffie voor de liefhebber, een waxinelichthouder met filmscènes uit 1912 of sieraden met een filmthema zijn sinds kort te koop op de nieuwe website www.dutchmuseumgiftshop.nl. Het Amsterdamse filmmuseum Eye geeft daarmee de aftrap voor deze nieuwe webwinkel waaraan binnenkort ook andere Nederlandse musea gaan meedoen. Online verkoop van de vaak unieke en educatieve producten in museumwinkels staat vaak niet hoog op de prioriteitenlijst van musea, die zich vooral richten op hun kerntaak: de collectie beheren. Maar juist nu kan een webshop extra inkomsten betekenen.

De museumwinkel van Eye werd door The Guardian in 2015 uitgeroepen tot een van de 10 beste museumwinkels ter wereld, maar een webshop had het museum niet. Tot nu. Op DMGS zijn nu allerlei Eye-producten, zoals t-shirts, sieraden en boeken met een link naar de filmwereld te krijgen. Voor film- en koffiefans is de exclusieve koffie van filmregisseur David Lynch (Twin Peaks, Lost Highway, Mulholland Drive), nu voor het eerst online in Europa te krijgen, niet te missen! Lynch is een toegewijd koffiedrinker, hij drinkt zo’n tien bakken per dag: ‘Even bad coffee is better than no coffee at all’, is zijn moto. ‘I drink coffee when I work. Not only is the flavour great, but I like to think there’s good ideas in every bag.’

Biologische blend en fairtrade 

Voordat hij uiteindelijk de perfecte melanges vond waar hij zijn naam aan wilde verbinden, was Lynch honderden koppen koffie verder. Op zoek naar hoge kwaliteit en geweldige smaak vond hij uiteindelijk wat hij zocht bij een milieuvriendelijk, duurzaam en lokaal koffiebedrijf Allegro Coffee Company, dat koffie verhandelt over de hele wereld. De bonen van de David Lynch Signature Cup Organic House Blend Coffee komen uit de ruige Sierra Madres uit Oaxaca, Mexico. Kleine boeren met minder dan twee hectare per stuk vormen deze coöperatie, die al sinds mensenheugenis biologische koffie verbouwt. Deze boerderijen in de achtertuin bevatten niet alleen de oude variëteit aan arabica-typica-koffiebonen, maar ook voedselgewassen, allemaal geplant onder een dicht bladerdak. Deze licht geroosterde, voortreffelijke koffie met hinten van cacao en hazelnoot verleidt met subtiliteit.

De tweede melange, de David Lynch Signature Cup Organic Espresso bevat bonen afkomstig uit zowel Centraal Amerika en Indonesië die zijn geroosterd tot een diep donker olieachtig bruin. De unieke karakteristieken afkomstig van deze twee continenten zijn hier samengebracht in een extreem bevredigende melange. Alle bonen zijn biologisch geteeld en fair trade, vaak met lange termijncontracten met kleine boeren in plaats van via grote coöperaties, en worden verhandeld door een toegewijde koffiehandelaar waar de koffie met de hand wordt verpakt en gelabeld. De pakken kost 25 euro per stuk (340 gr). De Organic Hose Blend is hier te bestellen, de Organic Espresso hier.

Het Rijksmuseum

Door producten van alle musea onder een dak te bieden, krijgen de museumwinkels een kans door schaalvergroting en gezamenlijke marketing meer bezoekers te trekken. Zowel Nederlandse liefhebbers als buitenlandse toeristen kunnen er terecht. Ook het Rijksmuseum zal binnenkort producten aanbieden op de Dutch museum gift shop. ‘Naast verkoop via haar eigen webshop zal het Rijksmuseum ook een selectie van haar producten aanbieden via DMGS, om op deze manier nog meer mensen in aanraking te brengen met haar collectie en de unieke en bijzondere producten die daarop zijn geïnspireerd’, aldus Philine Hofman, Hoofd Retail & Merchandising Rijksmuseum.

 

0 replies on “David Lynch’ koffie voor het eerst online verkrijgbaar”