Drie Love Stories door Oostpool

Met Het Hele Verhaal onderzoekt Toneelgroep Oostpool hoe we vandaag de dag verhalen vertellen. Drie schrijvers maken voor Oostpool een nieuwe, 20 minuten durende toneeltekst in één genre. Voor deze eerste editie in november geven de Nijmeegse schrijver met Turkse roots Yücel Kopal, de jonge Nederlands-Kosovaarse schrijver Vera Morina en de veelbekroonde toneel- en scenarioschrijver Maria Goos hun eigen invulling aan het populaire genre Love Story.

Bij Het Hele Verhaal brengt Oostpool bekende en nieuwe gezichten bij elkaar. Gevestigde namen en jonge stemmen. De drie schrijvers, ieder in een andere levensfase en met een andere achtergrond bleken alle drie een liefdesverhaal in het puntje van hun pen te hebben. Regisseurs Linda Zijl, Emilie Pos – die haar regiedebuut maakt – en Timothy de Gilde regisseren ieder een tekst. In een gevarieerd palet aan stijlen, vormen hun drie korte, nieuwe stukken samen de eerste editie van Het Hele Verhaal. Acteurs Nancy Masaba, Chris Peters en Astrid van Eck spelen de stukken in wisselende samenstelling.

Het Hele Verhaal | Love Story is van 19 t/m 28 november exclusief te zien in Huis Oostpool in Arnhem. Speeldata en tijden staan op oostpool.nl

0 replies on “Drie Love Stories door Oostpool”