Dr. Martens x Basquiat

Dr. Martens kondigt nieuwe samenwerking is met niemand minder dan de legendarische kunstenaar Jean-Michel Basquiat. De allereerste samenwerking ooit, tot stand gekomen met medewerking van Artesar, is een krachtig eerbetoon aan Basquiat’s werk en zijn artistieke nalatenschap. 

Beelden van schedels, cryptische symbolen en raadselachtige cijfers. Jean-Michel Basquiat was een van de meest invloedrijke post-moderne kunstenaars van de 20e eeuw. Begin jaren ’80 begon zijn carrière binnen de kunstwereld met kunststukken zoals ‘Hollywood Africans‘ en ‘In Italian‘. Basquiat mag een wonderkind genoemd worden die zichzelf alles op eigen kracht heeft aangeleerd. Mede door zijn uitgesproken, unieke stijl en visie was hij een ware game-changer die zijn eigen pad koos, tegen de stroming in. Helemaal in lijn met het hart van Dr. Martens. 

Basquiat’s nalatenschap
In de twee korte decennia dat hij actief was als kunstenaar, heeft Basquiat zo een enorme impact gemaakt op de kunstwereld, dat het elke generatie heeft beïnvloed. Zijn buitengewoon grote collectie aan werk omvat kunst, muziek, activisme, cultuur en meer. Hij laat hiermee een ongekende erfenis van kostbaar werk achter. Basquiat vocht tegen de status quo en zijn kunststukken en uitspraken zijn nog even actueel in de huidige maatschappij. Basquiat’s visie en kunst raken de echte kern van Dr. Martens.

De energieke collectie van neo-expressionisme (kunstvorm) op Dr. Martens schoenen is een eerbetoon aan de in Brooklyn geboren kunstenaar, muzikant en rebel. De 1460 boots en 1461 schoenen vormen het witte doek waarop de legendarische portretten van Basquiat tot leven komen. Tot stand gekomen in samenwerking met Artestar, dat vooraanstaande artiesten, fotografen, ontwerpers en creatieven vertegenwoordigt.

De collectie
De Dr. Martens klassiekers zijn bewerkt met energieke en chaotische lijnen, gewaagde kleuren, en obscure teksten, cijfers en symbolen. Het door graffiti geïnspireerde album ‘Beat Bop‘ zie je terug op de 1460 boot, en het kunstwerk ‘Dustheads‘ is verwerkt op de 1461 schoen.
In de collectie zit ook een 1460 Basquiat Kids boot, met daarop Basquiat’s bekende dino-kunststuk ‘Pez Dispenser‘, gemaakt van zacht Hydro-leer. En twee bedrukte veters in stijl van de kunstenaar, verkrijgbaar in zwart en wit.

De collectie wordt op 10 juli 2020 uitgebracht en zal verkrijgbaar zijn op drmartens.com en via geselecteerde partners. © Estate of Jean-Michel Basquiat. Licensed by Artestar, New York

0 replies on “Dr. Martens x Basquiat”