De L’Europe Amsterdam laat creatieve wind door ‘t Huys waaien

‘t Huys, de vernieuwde vleugel van hotel De L’Europe Amsterdam waar partners als MENDO, The Wunderkammer en Le Spa van Skins Institute reeds gevestigd zijn, gaat creatieve ondernemers en merken ruimtes bieden als atelier, residentie of inspirerende werksuite. Hiermee maakt De L’Europe de ambitie kenbaar van ‘t Huys een ‘creatieve hub’ voor hotelgasten en Amsterdammers te maken.

Creatieve broedplaats

Een van de voornaamste doelstellingen van de renovatie was het hotel te ‘openen’ voor een nieuwe doelgroep. Het vernieuwde interieur, waarbij de sfeervol ingerichte ruimtes door spannende doorkijkjes en open deuren met elkaar verbonden zijn, verleidt woordeloos tot een verdere ontdekking van het hotel. Mede ingegeven door de intelligente lockdown groeide binnen De L’Europe de wens om een nog sterkere, verbindende rol te vervullen voor mensen en ondernemers. Door ‘t Huys- tegen een nominale bijdrage – open te stellen, biedt De L’Europe Amsterdam een broedplaats voor talent, ondernemer- en vakmanschap, op een van de meest iconische plekken van de stad. Door de samenkomst van bewoners, hun cliënten en de culturele activiteiten die zij organiseren, komt ‘t Huys tot leven. Dit volledig nieuwe concept, bedacht door De L’Europe en creatief bureau D/DOCK, wordt creatief ondersteund door ontwerpstudio Nicemakers. Toekomstige bewoners kunnen de ruimtes vormgeven in lijn met hun merk of creatieve expertise. Hiermee wordt ‘t Huys een levendige ontmoetingsplek waar inspiratie, het uitwisselen van ideeën en het ontstaan van nieuwe projecten een drijvende kracht zijn. Naast een meerwaarde voor de stad, voegt dit waarde toe aan de gastbeleving binnen De L’Europe Amsterdam.

Artist in Residence

Onderdeel van ‘t Huys is het ‘Artist in Residence’-programma, dat getalenteerde kunstenaars kosteloos aanbiedt om te wonen en te werken in het hotel. De jonge Franse schilder De Rrusie (1993) bijt met zijn verblijf tot eind november het spits af. De Rrusie maakt naam met zijn grote intuïtieve en poëtische schilderijen geïnspireerd op de lucht. De tentoonstelling van zijn werk opent eind 2020 in De L’Europe. Dax en Joyce Roll van Nicemakers hebben inmiddels hun intrek genomen in ‘t Huys als ‘Designers in Residence’. Later deze maand volgt D/Dock-team als ‘Creators in Residence’.

Signature Suites

De L’Europe voert momenteel gesprekken met verschillende personen en bedrijven uit het luxe segment en de creatieve industrie.  De residenties van ‘t Huys zullen in het weekend beschikbaar gesteld worden als ‘Signature Suites’ waardoor ook gasten er kunnen verblijven.

Over De L’Europe Amsterdam

De geschiedenis van het hotel De L’Europe Amsterdam gaat terug tot 1896. Ooit gebouwd op de restanten van de oude stadswal heeft het hotel zich ontwikkeld van exclusief hotel in het centrum van de stad tot een beschermer van Amsterdamse cultuur en stijl. De L’Europe Amsterdam biedt haar gasten 111 kamers en suites. In het souterrain is een luxe spa en een wellness. Ook biedt het hotel haar gasten diverse restaurants en bars. Dit zijn restaurant Bord’Eau waar gevierd Chef Bas van Kranen de leiding heeft over de keuken, brasserie Marie en Freddy’s bar, de legendarische bar waar wijlen Freddy Heineken graag kwam om te ontspannen. De conciërges van De L’Europe, de Clefs D’Or, wijzen gasten graag op het fijnste en meest lokale dat Amsterdam te bieden heeft.

Over D/DOCK

D/DOCK is een Amsterdamse concept- en ontwerpstudio die gelooft dat ze met creativiteit positieve impact kunnen en moeten maken op onze leefomgeving door succesvolle omgevingen te creëren voor mens, milieu en maatschappij. Dit doen zij met een team van architecten, ingenieurs, ontwerpers, creatievelingen, psychologen en organisatoren door te ontwerpen op menselijke schaal, van binnen naar buiten.

 

0 replies on “De L’Europe Amsterdam laat creatieve wind door ‘t Huys waaien”