De Doelen creëert nieuwe collegeruimtes voor Codarts studenten

Concertzaal de Doelen en Codarts zijn niet alleen goed bevriende partners, maar ook buren die over en weer veel met elkaar te maken hebben. Codarts leidt talentvolle musici, dansers en circusartiesten op die tijdens en na hun studie in de zalen van de Doelen optreden. Vanaf september wordt de samenwerking letterlijk naar een hoger niveau getild. De vierde verdieping van de Doelen zal vanaf september worden bewoond door Codarts. Om dat te kunnen realiseren is een deur gemaakt tussen de gebouwen, zodat studenten direct toegang hebben tot de nieuwe lesruimtes.

Wilma Franchimon, voorzitter van het bestuur van Codarts en Janneke Staarink, directeur van de Doelen zijn in hun nopjes met deze uitbreiding: ‘We waren al eeuwenlang goede buren, maar nu ook zonder muren! De jonge talenten geven over en weer enorm veel energie.’

Ruimte maken voor de stad

In deze onzekere tijden moet er op een creatieve manier gezocht worden naar nieuwe inkomstenbronnen en ruimte om de 1.5 meter samenleving te kunnen realiseren. Maatschappelijke betrokkenheid staat hoog in het vaandel bij de Doelen en de Hogeschool. Beide instituten vinden het belangrijk om partners in de sector en stad te ondersteunen waar mogelijk. Juist nu iedereen genoodzaakt is om alle koppen bij elkaar te steken en elkaar te helpen.

De Doelen Studio kantine

De Doelen Studio was al geen onbekend terrein voor Codarts studenten. In de pre-corona tijd waren ze regelmatig in de Studio te vinden tijdens de Study Hours, maar ook in de avonden om optredens te geven of te pingpongen. Vanaf heden zal de Doelen Studio overdag worden ingezet als kantine, zodat Codarts studenten in alle rust hun lunch kunnen eten in stijl, een kop koffie of thee kunnen drinken en op hun laptop kunnen werken.

__________________________________________________________________

De Doelen

Concertgebouw, poppodium, festivalhart, congresruimte én bruisende hotspot. Meer weten over het karakteristieke rijksmonument in het hart van Rotterdam? Bekijk de website voor meer informatie en de concertagenda  .

0 replies on “De Doelen creëert nieuwe collegeruimtes voor Codarts studenten”