One stop art shop: Cobra Art-A-Porter

In het hart van het Amsterdamse fashion en museum district opent Cobra Art officieel de deuren van haar eigen en eerste brandstore. In deze galerie vind je gelimiteerde oplages van internationale kunstenaars zoals Elmar Dam, Jaime Ibarra en Marnix de Paepe. Cobra Art – opgericht in 1983 als Internationale kunstgroothandel – lanceert met hun gloednieuwe brandstore het concept, ‘Art-a-Porter’, oftewel kunst direct geleverd vanuit de galerie.

In de brandstore staat de Masterpiece Collection centraal. Deze high-end collectie is in 2014 tot stand gekomen door nauwe samenwerkingen met vooraanstaande internationale kunstenaars en fotografen zoals de Amerikaanse Markus Klinko, die jarenlang David Bowie exclusief mocht fotograferen, of Axel Grieger uit Zwitserland die wereldwijd in toonaangevende Art Galleries exposeert zoals onder andere in New York, Los Angeles, Parijs, Londen, Milaan en nu in Amsterdam. Cobra Art Amsterdam werkt exclusief samen met deze fotografen om unieke kunstwerken en objecten in een gelimiteerde oplage aan te bieden. Art & Fashion

De Cobra Art Brandstore opent haar deuren op een strategische plek, in het hart van het Museumkwartier, waar Art en Fashion worden verenigd. Met het Rijksmuseum en het Van Gogh op loopafstand en de PC Hooftstraat om de hoek. Naast de Masterpiece Collection biedt de brandstore een zeer uitgebreide en diverse collectie kunstfoto’s op plexiglas die voor een groot deel zijn ontwikkeld naar eigen idee en concept in samenwerking met internationale fotografen. Denk aan thema’s als fashion, lifestyle, popart, urban art, artistic nude en abstract die de hoofdrol spelen en in de galerie op een moderne en eigentijdse wijze in beeld worden gebracht.

Mike en Jeanette van Rijswijk

De prijzen variëren van 650 euro tot 40.000 euro voor een kunstwerk uit de Masterpiece Collection. De wereld rond Cobra Art Brandstore is een concept van Cobra Art Company, opgericht in 1983 als Internationale kunstgroothandel. Het duo Mike en Jeannette van Rijswijk zijn de personen achter Cobra Art en reizen al meer dan twintig jaar de hele wereld over om de juiste fotograaf, artiest of kunstenaar te vinden die hun ideeën kan vormgeven. Het duo streeft met hun oog voor detail en vele jaren ervaring altijd naar vernieuwende en passende concepten waarvan de opening van de brandstore hun laatste wapenfeit is.

Openingstijden Cobra Art Brandstore is van maandag t/m zaterdag geopend van 9:30 tot 18:30 uur. Adres: Van Baerlestraat 8, Amsterdam. www.cobraart.nl Over Cobra Art Company