De zaterdag is voor cabaret in De Balie

Deze zomermaanden staat elke zaterdagavond (én donderdag 16 juli) een cabaretier op het podium van De Balie. Om nieuw werk uit te proberen, te experimenteren, de wereld om ons heen te duiden of om toch nog de show te spelen die is gecanceld. Hans Sibbel trapt de reeks af op zaterdag 11 en 18 juli, Sanne Wallis de Vries, Kasper van der Laan en Johan Goossens volgen op de zaterdagavonden daarna.

Speeldata & tijden:

 • 11 juli om 20:30 uur: Hans Sibbel &
 • 18 juli om 20:30 uur: Hans Sibbel

  Hans Sibbel won in 1989 met Dolf Jansen het Leids Cabaret Festival. Met het duo Lebbis & Jansen maakt hij jarenlang oudejaarsconferences en televisieprogramma’s. Sinds 2000 maakt hij solovoorstellingen.

  Wat gaat het worden? In ieder geval gaat het over de economie. Over vergezichten. Punten aan horizonnen. Zoals Mieke Telkamp zich al afvroeg, waarheen leidt de weg die wij moeten gaan.Nou, we moeten helemaal niks en waarheen bepalen we ook lekker zelf. Dus daar gaan we het eens over hebben. Persoonlijke observaties over het Corona tijdperk en ideeën over hoe nu verder. Qua economie, qua geluk en qua humor. Met 55 man. Zeg maar een klasje. Is Hans de economie leraar die je altijd al hebt willen hebben?

 • 16 juli om 20:30 uur: Johan Goossens
  Het leven loopt vaak net iets anders dan je wilt. Anders dan het plaatje in je hoofd. De taart komt anders uit de oven, voor de stralende zon komt een wolkje en net als je een nieuwe show wil maken, komt er een pandemie. Heb jij weer… Maar Johan houdt de moed erin, soms tegen beter weten in. Als hij niet kan optreden, gaat hij wel schrijven, vrijwilligerswerk doen, zijn zolder opruimen of gewoon om twee uur ’s middags aan de drank. ‘In het beste geval heb je straks een opgeruimde zolder,’ is zijn motto. En: ‘En in het beste geval staan je boeken straks op kleur.’ Een paar quarantainekilo’s verder, is hij blij dat hij we weer mogen. Een intieme avond, met precies zoveel mensen als mag van de premier. Johan moddert moedig voorwaarts. De insteek positief, de uitkomst ongewis. Maar wel weer in het theater, samen met u.
 • 25 juli om 20:30 uur: Kasper van der Laan &
 • 1 augustus om 20:30 uur: Kasper van der Laan
  Met zijn debuutprogramma 1 Kilo veroverde Kasper de Nederlandse theaters. Dit najaar keert hij terug in het theater met een korte tour van zijn show ‘De Weg Naar SuccesGeluk’, een inspirerende, motiverende en bovenal hilarische voorstelling van cabaretier Kasper van der Laan, De SuccesGeluk Goeroe. Hij neemt de uit de voegen gegroeide zelfhulpbranche onder de loep. Zelfhulpgoeroes hebben gefaald. De zelfhulpboeken werken niet, charismatische sprekers inspireren niet, gelukscoaches werken niet, het internet barst uit zijn voegen met blogs door ervaringsdeskundigen, mensen rennen van cursus naar workshop naar lezing en zijn nog steeds ongelukkig en onsuccesvol. Waarom? Omdat alle zelfhulpgoeroes er naast zitten. De behoefte is groot, maar elke oplossing die deze zelfhulpcharlatans bieden laat de zelfhulpzoeker teleurgesteld achter. Kasper geeft antwoord op deze noodkreet en gaat verder waar andere zelfhulpgoeroe hebben gefaald. 60 minuten aan zelfhulptips van Kasper en je bent weer helemaal tevreden met jezelf.
 • 8 augustus om 20:30 uur: Sanne Wallis de Vries &
 • 15 augustus om 20:30 uur: Sanne Wallis de VriesOmdat Sanne haar voorstelling Kom nu niet kan spelen, gaat ze de theaters langs met een heel nieuw uur: de interim-voorstelling Heel. Sanne speelt ‘m voor 100 mensen, of voor hoeveel mensen erin kunnen/mogen met anderhalve meter afstand. Heel was er normaal nooit geweest. Ook heel bijzonder dus. En wat is nog normaal?’Heel, mijn interactieve interim cabaretvoorstelling met o.a. stand-up comedy, zang en dans; en het publiek is hoofdgast!’ aldus Sanne.