Opening BredaPhoto2020 ‘the best of times, the worst of times’

Credits Ron Magielsen
Vanavond om 20:00 vindt in Breda de opening plaats van BredaPhoto 2020. Vanuit Podium Bloos is de ceremonie live te volgen via het nieuwe digitale platform BredaPhoto Digital. Lucas de Man presenteert en ontvangt exposerende fotografen Mary Sibande, Anthony Obayomi, Michal Iwanoski en Seppe Vancraywinkel in een online programma. Daarnaast brengen vier jonge Brabantse muzikanten composities ten gehore die geïnspireerd zijn op het werk van de geïnterviewde fotografen.
BredaPhoto laat van 9 september t/m 25 oktober werk zien van bekende internationale en Nederlandse fotografen samen met dat van nieuw en opkomend talent. Het thema ‘the best of times, the worst of times‘ is actueler dan ooit. Door de corona-pandemie is de wereld met de neus op de feiten gedrukt. De wereld verandert, moet veranderen. Talloze fotoseries in de 2020 editie van BredaPhoto raken aan deze nieuwe wereld waarin sociale onrust, klimaatproblematiek, economische ongelijkheid, racisme & discriminatie en gender-issues allemaal zijn terug te vinden.
Dit jaar concentreert het programma van BredaPhoto zich op meerdere binnen- en buitenlocaties in het historische centrum van Breda. De exposities in het Chassé Park, op de XXL Promenade en bij Club SOLO zijn gratis te bezoeken. Voor de tentoonstellingen in het Stedelijk Museum Breda, de Grote Kerk en in het voormalig KPN Gebouw heb je een ticket nodig. Kaartjes koop je via de website.