Boekentip: Werk kan ook uit van Thijs Launspach

Ons werk vraagt tegenwoordig veel van ons. We dienen beschikbaar te zijn, purpose-driven en onze tijd te managen. En tegelijkertijd wordt er van ons verwacht dat we goed kunnen omgaan met bakken aan stress. Hoe houd je je hoofd koel te midden van alle drukte? Echter, door de coronacrisis veranderde onze manier van werken drastisch: niet-vitale beroepen gingen vooral vanuit huis werken. Maar hoe doe je dat op een gezonde manier? Thijs Launspach heeft door de huidige situatie waarin we leven en werken aan zijn boek het hoofdstuk ‘Werk kan ook thuis’ toegevoegd. Werk kan ook uit verschijnt vandaag bij uitgeverij Spectrum.

In zijn nieuwe boekWerk kan ook uit geeft psycholoog, auteur en stress-expert Thijs Launspach tientallen tips tegen stress in je (thuis)werk en in je leven. Hij vertelt waarom je regelmatig een dutje zou moeten doen, waarom roddelen op de werkvloer goed is, waarom de meest zekere mensen vaak het minst weten, waarom je sneller boos wordt als je niet hebt gegeten en over het nieuws dat minder werken mensen gelukkiger maakt. Ook geeft Launspach antwoord op vragen als: Hoe hou je bij het thuiswerken je focus? Welke uitrusting heb je ervoor nodig? Wat doe je met uitstelgedrag? En dat videobellen, hoe kun je dat nu goed aanpakken?

Thijs Launspach (1988) is psycholoog en dé expert in Nederland op het gebied van stress en burn-out. Hij schreef eerder de boeken Fokking Druk (2018) en Werken met millenials (2019). Hij heeft elke week column in AD Werkt en maakt naast zijn eigen podcast Het Rustburo ook voor Parool de podcast OK Millenial. Thijs is een veelgevraagd spreker, coach en docent aan The School of Life.

9789000371860 (paperback) |€ 15,99
9789000371877 (E-BOOK) | € 9,99

0 replies on “Boekentip: Werk kan ook uit van Thijs Launspach”