Boekentip

Think Like an Artist, Don’t Act Like One nodigt je uit om door de kunstgeschiedenis te wandelen en levenslessen te vinden voor ons dagelijkse en werkzame leven. Geschreven door Koos de Wilt, schrijver, jurist en kunsthistoricus, presenteert dit boek 75 manieren om naar kunst te kijken en de 75 levenslessen die je hieruit kunt halen.

Van de kunst van de oude Egyptenaren en Grieken tot de abstractie en het conceptuele van Nu; middels Leonardo, Dürer en Rembrandt, Picasso, Warhol en Ai Weiwei. Kunst als voorbeeld voor vragen waar we allemaal voor komen te staan in ons leven: over succes hebben en over falen, over liefde en over verdriet, over vriendschap en over werk. Leonardo da Vinci leert ons nieuwsgierig te blijven, Rembrandt geeft ons les in eerlijkheid, Vermeer helpt het alledaagse te waarderen, Monet laat ons in het moment leven, Picasso leert ons de waarheid te liegen en Warhol brengt ons terug in onze eigen tijd.

Think Like an Artist, Don’t Act Like One is de derde editie uit de ‘Think Like a..’ serie. Van de eerste edities, Think Like a Lawyer, Don’t Act Like One en Think Like a Manager, Don’t Act Like One, zijn al meer dan 65.000 stuks verkocht.
Koos de Wilt is schrijver, jurist en kunsthistoricus. Hij werkt op het snijvlak van cultuur en business. Hij publiceerde boeken als Rembrandt Inc, Het Grote Rijksmuseum Voorleesboek en boeken met onderwerpen die variëren van business, diversiteit, grachtenhuizen tot aan kerkinterieurs en dirigeren. Hij maakte daarnaast documentaires over onder andere Vermeer, Rembrandt en cultuur.

Concept: Buro van Ons |9789063694760 | €12,90