Jimmy Nelsons Homage to Humanity

Jimmy Nelson Homage to Humanity Rizzoli 9780847862146 € 115 of € 128 (voor een gesigneerd exemplaar)

Drie jaar was de fotograaf Jimmy Nelson onderweg. Dit resulteerde in zijn nieuwe boek Homage to Humanity, waarin hij ons opnieuw meeneemt op een reis langs ‘s werelds meest afgelegen en unieke plekken en culturen.

Ditmaal echter legde hij de inheemse culturen niet alleen statisch vast met zijn camera, hij fi lmde en interviewde ze ook. Deze inspanningen zijn te zien en te horen op de gelijktijdig met het boek gratis verschenen app. Hiermee voorziet Nelson zijn toch al opzienbarende levenswerk van nóg een extra laag en biedt hij de toeschouwer een multidimensionaal perspectief.

Sinds 2010 reist Jimmy Nelson de gehele wereld over, op zoek naar de meest fascinerende plekken ter wereld, om inheemse volkeren te fotograferen. In 2013 publiceerde hij zijn eerste boek Before They Pass Away, waarmee Nelsons droom om meer bewustzijn te creëren voor deze prachtige culturen in vervulling kwam. Door zijn reizen ontdekte Nelson dat er grote verschillen bestaan in hoe rijkdom gedefi nieerd wordt. In ons deel van de wereld wordt vaak gestreefd naar materiële bezittingen, terwijl veel van de volkeren die hij heeft bezocht dichter bij de natuur staan en vaak een compleet andere opvatting over rijkdom hebben.

Begin 2016 is Nelson begonnen met de productie van een nieuw boek met een companion app. Deze app maakt het mogelijk alle foto’s in het Homage to Humanity tot leven te laten komen door deze te scannen, van de Marquesas in Frans-Polynesië tot de Dolgans in Siberië. Op deze manier neemt Nelson ons aan de hand mee naar deze onvoorstelbaar prachtige, ongerepte plekken en kunnen we door middel van 360°-fi lm thuis op de bank, of waar dan ook, deze unieke ontmoetingen ervaren alsof we erbij waren. Met Homage to Humanity heeft Nelson opnieuw een fenomenaal eerbewijs aan de culturele diversiteit van onze bewonderenswaardige planeet geleverd.

0 replies on “Jimmy Nelsons Homage to Humanity”