Imagine John Yoko

imagine – john yoko is hét boek dat het definitieve verhaal vertelt over de totstandkoming van een van de meest legendarische platen die ooit gemaakt is, Imagine van John Lennon en Yoko Ono.

Dit unieke tijdsdocument, dat zowel een liefdesverhaal is als een ooggetuigenverslag van een van de belangrijkste periodes uit de popgeschiedenis, is volledig door een van de hoofdrolspelers gecureerd en bevat nooit eerder verschenen foto’s, voorwerpen, songteksten en kunstinstallaties uit het eigen archief. Werkelijk elk detail wordt minutieus onder de loep genomen en uitgelegd, van de totstandkoming van de muziek en songteksten tot het ontstaan van het artwork voor de hoesomslag aan toe.

Daarnaast biedt het een inkijkje in het leven van twee symbolen van het idealisme uit de jaren zestig en zeventig, gedurende een uitzonderlijk creatieve periode waarin dit wereldberoemde album is opgenomen in hun Engelse landhuis Tittenhurst Park in Berkshire en in New York. Verhalen van medemuzikanten, technici en medewerkers die er tijdens het opnemen van het album Imagine bij waren zorgen voor context en een nóg completer plaatje. Dankzij een kunstige mix van zorgvuldig bewaarde filmstills, songteksten, plattegronden, panorama’s en kunstinstallaties komen ook de locaties en de hoesontwerpen, de film en de documentaire visueel tot leven.

In een tijd waarin John en Yoko’s boodschap actueler lijkt dan ooit, komt dit unieke en persoonlijke verslag over de totstandkoming van een legendarisch album werkelijk als geroepen. Imagine is meer dan een ode aan de scheppers van een album dat de potentie had de wereld te veranderen. Het is een ode aan de grootse dingen waar mensen toe in staat zijn als ze elkaar vinden in liefde en hoop.

Helemaal in de sfeer raken?

Tegelijkertijd met het boek zijn verschillende uitgaven verschenen omtrent The Beatles en John Lennon: een dubbel-cd van Imagine en Gimme Some Truth; een nieuwe zesdelige dvd box-set van Imagine (Universal); The White Album van The Beatles (Universal) en de nieuwe documentaire John & Yoko: Above a Sunny Sky. In de bioscopen draait de geremasterde film Imagine.