Ernesto Assante in Woodstock: De Rock-’n-Roll- revolutie van 1969

‘Als het over Woodstock gaat, moet het volgende opgemerkt worden: ondanks vij on derd duizend ooggetuigen bestaat er geen ‘definitieve’ versie van de festivalfeiten. Iedereen herinnert het zich op zijn eigen manier, zo goed als hij kan. We zouden kunnen en moeten zeggen dat er net zoveel Woodstockfestivals als bezoekers waren. Wat je nu gaat lezen is een van de vele mogelijke verhalen, al behoort het tot de meest gestaafde versies.’

Woodstock: De Rock-’n-Rollrevolutie van 1969 vertelt het boeiende verhaal van de totstandkoming van het muziekevenement en de mensen die er geschiedenis mee schreven. Hoe kun je vijftig jaar later uitleggen wat Woodstock was aan de mensen die niet het geluk hadden erbij te zijn? Het concert dat de geschiedenis van de rockmuziek en een hele generatie veranderde, valt niet louter in foto’s te vatten.

Dit legendarische evenement weerklinkt met de psychedelische tonen van Santana en de sublieme gitaarrifs van Pete Townshend van The Who, de klankrijke stemmen van Joan Baez en Janis Joplin, en de vele andere artiesten die op het podium verschenen. Of misschien was het de gitaar van Jimi Hendrix toen hij zijn versie speelde van het Amerikaanse volkslied, ‘The Star-Spangled Banner’, terwijl het publiek felle protestkreten uitte tegen de oorlog in Vietnam. In Woodstock ‘69 brengt journalist en muziekrecensent Ernesto Assante die onvergetelijke dagen weer tot leven met interviews en foto’s die ons meevoeren naar Bethel, New York, ter herinnering en als dank aan de bijzondere mensen dankzij wie Woodstock een legendarische gebeurtenis werd die nog altijd naklinkt.

Fontaine Uitgevers 9789059569157 | €29,99

0 replies on “Ernesto Assante in Woodstock: De Rock-’n-Roll- revolutie van 1969”