BIG ART 1 t/m 4 oktober 2020

Van donderdag 1 t/m zondag 4 oktober vindt de vijfde editie van BIG ART plaats in vijf enorme hallen van het industriële Hembrugterrein, onder de rook van Amsterdam. Met bijna 7.000 vierkante meter oppervlakte vormen de loodsen een ideale locatie voor deze tentoonstelling en haar bezoekers. Het enorme terrein ligt middenin het groen en biedt meer dan voldoende ruimte voor bezoekers om afstand te bewaren en de kunstinstallaties te ervaren. Tientallen hedendaagse kunstenaars, fotografen en ontwerpers treden tijdens deze editie weer naar buiten en tonen dit najaar hun grote kunst op grote afstand – maar zeer toegankelijk.

Multidisciplinaire mix

BIG ART is een initiatief van Anne van der Zwaag, curator, publicist en ook directeur van designbeurs OBJECT. Zij is verantwoordelijk voor meerdere grote interdisciplinaire tentoonstellingen zoals BAL! op Paleis Soestdijk, WIT in het Nederlands Fotomuseum en PASTOE in de Kunsthal. BIG ART wordt ieder jaar zorgvuldig samengesteld en toont eigentijdse kunst van formaat in prikkelende combinaties. De objecten – een mix van sculpturen, schilderijen, tekeningen, fotografie en multimedia installaties – zijn zowel te kijk als te koop. Deelnemende galeries aan deze editie zijn onder andere Galerie Vriend van Bavink, Livingstone Gallery, Galerie Franzis Engels, Josilda da Conceição Gallery, Galerie Helder, Jan Knegt Gallery, Galerie van Gelder en Rutger Brandt Gallery.

Creatieve hotspot

Het Hembrugterrein aan het Noordzeekanaal is een ‘hidden gem’ op steenworp afstand van Amsterdam. De voormalige munitiefabriek uit de 19de eeuw beslaat ruim 42 hectare en telt 108 industriële gebouwen waarvan 53 monumenten; het was het hart van de verdedigingslinie de Stelling van Amsterdam. Het terrein is aan BIG ART ter beschikking gesteld door de nieuwe eigenaren LIFE en ABC Planontwikkeling. Komende jaren wordt het Hembrugterrein ontwikkeld tot een gemengd stedelijk gebied met behoud van het unieke karakter en met een grote rol voor creativiteit en cultuur. Een flink aantal creatieve ondernemers en verschillende horecagelegenheden hebben zich hier reeds gevestigd. BIG ART vormt een mooie aanleiding om dit bruisende en bosrijke gebied te ontdekken.

Primeur

Een groot aantal deelnemers heeft de afgelopen maanden benut om nieuw werk te maken dat tijdens BIG ART voor het eerst te zien zal zijn. Verschillende kunstenaars nemen ook de locatie zelf als uitgangspunt voor het creëren van ‘site specific’ kunstwerken. Deze variëren van enorme muurschilderingen tot bewegende sculpturen en innovatieve lichtinstallaties, van zowel bekende namen als aanstormende talenten. De grote loodsen van het Hembrugterrein ademen licht en lucht en vormen het uitgelezen decor voor de presentatie van monumentale kunstwerken.

BIG ART

Donderdag 1 oktober tot en met zondag 4 oktober 2020

Dagelijks geopend van 11.00 tot 19.00 uur

Middenweg 63, 1505 RK Zaanstad

Toegangsprijs 12,50 euro, t/m 11 jaar gratis

Het Hembrugterrein ligt op de grens tussen Amsterdam en Zaandam en is uitstekend te bereiken met de auto. Bezoekers kunnen hun auto kosteloos op het terrein parkeren. Vanaf de Dam in Amsterdam is het 30 minuten fietsen naar BIG ART en vanaf station Zaandam is het terrein te bereiken met bus 63.

0 replies on “BIG ART 1 t/m 4 oktober 2020”