ART BREDA verplaatst naar september 2020

In het verband met de ontwikkelingen rondom het coronavirus hebben de deelnemers van ART BREDA besloten het evenement te verplaatsen van april 2020 naar zaterdag 5 t/m zondag 13 september 2020. De organisatie zal zich in de komende maanden onverminderd inzetten om de editie in september tot een groot succes te maken.

ART BREDA is een van de grootste en meest interessante kunstbeurzen waar antiek, design en oude- en hedendaagse kunst samenkomen. Tijdens ART BREDA 2020 bieden circa 70 deelnemers uit binnen- en buitenland (NL, BE, DU en CH) een uitgewogen mix van kunst en antiek uit alle culturen en perioden aan. De topstukken uit hun collecties op het gebied van oude schilderkunst, antiek, twintigste-eeuws design, Aziatica, Art Deco, klokken, juwelen, zilver en nog veel meer worden in een aantrekkelijke ambiance getoond.
Daarnaast brengen galerieën voor hedendaagse kunst een breed scala aan schilder- en beeldhouwkunst, fotografie, glas en keramiek van bekende kunstenaars en jong talent.

ART BREDA TALK

ART BREDA presenteert dit jaar ART BREDA TALK: een platform voor lezingen en gesprekken over kunst, antiek en design verzorgd door conservatoren, taxateurs, handelaren en overige experts uit het veld.

In het ART BREDA TALK programma zal er elke dag om 14.00 uur een ARTIST TALK plaatsvinden. Deze hedendaagse kunstenaars exposeren tijdens ART BREDA bij een van de deelnemende galerieën. De bezoekers kunnen tijdens de ARTIST TALK eerst kennis maken met de kunstenaar en zijn werkwijze, waarna de kunstwerken in het echt op de beurs bekeken kunnen worden. Ook de ontwerpers en goudsmeden van hedendaagse juwelen vertellen over hun unieke collecties die te zien zijn bij de exposerende juweliers.

De lezingen zijn gratis toegankelijk voor bezoekers.

Het gehele programma van ART BREDA TALK kunt u bekijken op de website.

VRIJHEID

In 2020 is het 75 jaar geleden dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog en dat Nederland na vijf jaar bezetting werd bevrijd. Om deze vrijheid te vieren staat ART BREDA dit jaar in het teken van VRIJHEID. In kader van dit thema stelt de Galatea Foundation in de expositieruimte de winnaars van de Galatea Kunstprijs tentoon

 

LOCATIE

Evenementenhal Breepark, 4817 ZX Breda

 

ART BREDA zal voor de derde keer plaatsvinden in evenementenhal Breepark. Het gebouw is van alle moderne gemakken voorzien en werd de afgelopen jaren door deelnemers en publiek zeer gewaardeerd. Bereikbaarheid en ruime (gratis) parkeergelegenheid spelen hierin een belangrijke rol. Breda is de afgelopen zes jaar een uitstekende locatie gebleken voor ART BREDA om publiek uit Nederland en België te verwelkomen.

 

DATA EN TIJDEN

Zaterdag 5 september 2020                          14.00-20.00 uur          Opening (op uitnodiging)

Zondag 6 t/m zondag 13 september 2020    11.00-18.00 uur          Beursdagen

ENTREEPRIJZEN

Volwassenen € 15,-

12 – 18 jaar € 10,-

Kinderen onder de 12 jaar onder begeleiding gratis.

ART BREDA X KABONK

Op vertoon van een ART BREDA toegangsbewijs kunnen kinderen van 4 tot 14 jaar gratis komen spelen in het kinderparadijs KABONK onder begeleiding van een ART BREDA medewerker, gelegen naast de entree van ART BREDA, terwijl hun ouders de beurs bezoeken.