Art Breda 2020

Tijdens Pasen zal de opening van de zevende editie van ART BREDA plaats gaan vinden. Veel bekende en ook nieuwe gezichten nemen aan de beurs deel, die zoals gebruikelijk voor circa uit oude kunst en antiek en uit hedendaagse kunst bestaat.

[Inzet: GEORGES LEMMEN, SCHAARBEEK 1865-1916 UKKEL – AU JARDIN’ -ca. 1901- Kunsthandel Studio 2000]

De uitgewogen mix van kunst en antiek uit alle culturen en perioden op het gebied van oude schilderkunst, antiek, twintigste-eeuws design, Aziatica, Art Deco, klokken, juwelen, zilver en nog veel meer worden in een aantrekkelijke ambiance getoond.

De galerieën voor hedendaagse kunst brengen een breed scala aan schilder- en beeldhouwkunst, fotografie, glas en keramiek van bekende kunstenaars en jong talent. Ook antieke en hedendaagse juwelen zijn weer goed vertegenwoordigd, met juweliers en edelsmeden uit Nederland en België.

ART BREDA TALK

ART BREDA presenteert dit jaar ART BREDA TALK: een platform voor lezingen en gesprekken over kunst, antiek en design. Bent u altijd al nieuwsgierig geweest naar de geschiedenis van middeleeuwse beeldhouwkunst, of wilt u de kenmerken van Lalique glas leren herkennen? Het bezoeken van een van onze lezingen biedt antwoord op al uw vragen. De lezingen worden verzorgd door conservatoren, taxateurs, handelaren, museumdirecteuren en overige experts uit het veld. De onderwerpen van deze lezingen zijn verbonden aan de collecties van de exposanten.

Elke dag vindt er om 14.00 uur een ARTIST TALK plaats. Deze hedendaagse kunstenaars exposeren tijdens ART BREDA bij een van de deelnemende galerieën. De bezoekers kunnen tijdens de ARTIST TALK eerst kennis maken met de kunstenaar en zijn werkwijze, waarna de kunstwerken in het echt op de beurs bekeken kunnen worden. Ook de ontwerpers en goudsmeden van hedendaagse juwelen vertellen over hun unieke collecties die te zien zijn bij de exposerende juweliers.

Voor meer informatie over de lezingen: http://www.artbreda.nl/

 

0 replies on “Art Breda 2020”