Amsterdamse nachtclubs luiden noodklok met manifestatie ‘De Nacht Wacht’

Amsterdamse nachtclubs luiden noodklok met manifestatie ‘De Nacht Wacht’ op zaterdag 5 september op het Museumplein
Tientallen toonaangevende Amsterdamse nachtclubs en discotheken doen vandaag online een oproep aan hun achterban om aanstaande zaterdag 5 september om 14:00 uur op het Museumplein te verzamelen voor de manifestatie ‘De Nacht Wacht’. Hiermee willen zij aandacht vragen voor de in financieel noodweer verkerende nachtcultuur van Amsterdam.

Op dinsdag 1 september werd tijdens de corona-persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge bekend dat discotheken en nachtclubs in Nederland voorlopig gesloten blijven. Oorspronkelijk stond 1 september als einddatum van de maatregelen op de Corona-routekaart van het kabinet. Volgens Minister Wopke Hoekstra van Financiën zit de nachtcultuur nog lang in een lastig parket: “Met de huidige maatregelen is dat een sector die nog een lange periode van omzetverlies voor de boeg heeft.”

Om deze reden verkeren honderden nachtclubs en discotheken in financieel noodweer. Hoe komt de sector deze crisis te boven? Volgens de organisatie van De Nacht Wacht is hier een helder en effectief protocol voor nodig en uitzicht op versoepelingen van de coronamaatregelen.

Manifestatie ‘De Nacht Wacht’ op het Museumplein
Op zaterdag 5 september om 14:00 uur luiden de Amsterdamse nachtclubs en discotheken gezamenlijk de noodklok door middel van manifestatie De Nacht Wacht op het Museumplein. De organisatie roept mensen die de Amsterdamse nachtcultuur een warm hart toedragen op om bijeen te komen op het Museumplein, om op deze manier een statement te maken naar de overheid en de gemeente Amsterdam.

Geïnteresseerden worden op de hoogte gehouden via het Facebook Evenement van De Nacht Wacht. De organisatie roept deelnemers daarnaast op om zich tijdens de manifestatie te houden aan de Corona-maatregelen.

0 replies on “Amsterdamse nachtclubs luiden noodklok met manifestatie ‘De Nacht Wacht’”