Amsterdam Sinfonietta presenteert seizoen 2017-2018

Amsterdam Sinfonietta start het nieuwe seizoen met een tournee door Zuid-Amerika, samen met het Nederlands Kamerkoor. Het orkest werkt dit jaar verder samen met de solisten Alexander Sitkovetsky, Lucas en Arthur Jussen, Fazil Say, Nicolas Altstaedt en Gijs Scholten van Aschat, Christianne Stotijn en Typhoon. Amsterdam Sinfonietta heeft concertseries in Amsterdam, Leiden, Enschede, Tilburg, Arnhem en Utrecht.

Hedendaags werk en premières staan naast hoogtepunten uit het strijkersrepertoire. Muziek van Kurtág, Tabakova, Say, Pärt en Golijov wordt gecombineerd met werken van onder anderen Bach, Fauré, Sjostakovitsj en Wagner. Het Requiem van Fauré wordt uitgevoerd in een nieuwe, intieme instrumentatie voor strijkers, twee hoorns en harmonium. Orkest en koor spelen het stuk onder leiding van Candida Thompson.

In Bartoks meesterwerk Muziek voor snaren, slagwerk en celesta maken masterstudenten van het Conservatorium van Amsterdam deel uit van het orkest; zij zullen door Amsterdam Sinfonietta worden gecoacht. De Brits-Bulgaarse componiste Dobrinka Tabakova schrijft voor Lucas en Arthur Jussen, Amsterdam Sinfonietta en Slagwerk Den Haag een dubbelconcert.

Nederlandse premières klinken van Kurtág, Górecki, Say, Pärt, Golijov en Woolrich. De 3d opera Sunken Garden die Michel van der Aa herschreef tot een “portable music theatre” staat geprogrammeerd in de NTR ZaterdagMatinee.

Christianne Stotijn keert terug bij het orkest met twee premières van Golijov en een cantate van Fischer. Violist Alexander Sitkovetsky, cellist Nicolas Altstaedt en pianist Fazil Say maken hun debuut bij Amsterdam Sinfonietta. Met klarinettist Andreas Ottensamer maakt het orkest een Duits-Oostenrijkse tournee.

In de nieuwe editie van de jaarlijkse nieuwjaarstournee Breder dan klassiek treedt Amsterdam Sinfonietta op met rapper/zanger Typhoon.

De nieuwe kleutervoorstelling Speelgoedfabriek Tokkel & Strijk gaat in november in première in Het Concertgebouw. Het is de vijfde productie in de succesvolle serie KleuterSinfonietta.

Links
:

pdf van seriebrochure

programma-overzicht