55.000 bezoekers voor BredaPhoto

BredaPhoto 2020. Chassé Park. Foto Mary Sibande

Met 55.000 bezoekers aan alle binnen- en buitententoonstellingen sluit BredaPhoto 2020 de editie ‘the best of times, the worst of times’ tevreden af. Tijdens deze bijzondere editie in een bijzonder tijd is BredaPhoto er toch in geslaagd zeven weken lang topfotografie en werk van jong talent te tonen op diverse binnen- en buitenlocaties in Breda.

‘We kijken terug op een geslaagd festival,’ aldus directeur Fleur van Muiswinkel. ‘Ondanks Covid-19 hebben we ook dit jaar opnieuw de kracht van fotografie centraal weten stellen en vele bezoekers in Breda en tijdens ons online programma weten te inspireren en te betrekken. Net als voorheen zal BredaPhoto ook in het komende, niet-biennale, jaar betrokken blijven in discussies die over visual storytelling, fotografie, curating, kunstenaarschap en cancel-culture te voeren zijn.’

BredaPhoto Support Programma

Alexandra Polina (Oezbekistan, Design Bielefeld, Duitsland), Sara Hornig (Finland, LAB University of Applied Sciences, Lahti) en Eva Kreuger (Nederland, AKV|St. Joost, Breda) zijn gekozen om deel te nemen aan het BredaPhoto Support Programma 2021-2022. Voor dit programma gaat BredaPhoto ook deze keer weer een tweejarige samenwerking aan met deze drie fototalenten. De ondersteuning bestaat uit een op maat gemaakt programma op basis van de behoeften en wensen van deelnemers. Zij zijn geselecteerd uit een groep van tien alumni die minimaal twee jaar en maximaal vijf jaar zijn afgestudeerd aan een van de deelnemende Academies aan het International Talent Programme.

Jubileumeditie in 2022

In 2022 zal de tiende editie van BredaPhoto Festival plaatsvinden van 8 september t/m 23 oktober. Het thema van deze jubileum editie zal in 2021 bekend worden gemaakt.

0 replies on “55.000 bezoekers voor BredaPhoto”