‘t Veluws Zandsculpturenfestijn gaat weer open

Waar anderen hun deuren mochten openen, moest ’t Veluws Zandsculpturenfestijn nog even geduld hebben. Maar vanaf zaterdag 6 juni zijn bezoekers van harte welkom bij het grootste zandsculpturen evenement van Nederland.Tijdens deze editie zie je imposante en indrukwekkende scenes en bouwwerken van zand die stuk voor stuk in het teken staan van ‘75 Jaar Bevrijding’. Uiteraard staan gezondheid en veiligheid van zowel bezoekers als medewerkers voorop en daarom zijn er verschillende maatregelen genomen.

Meer dan genoeg ruimte

Door de grootte van zowel het binnen- als buitenterrein beweeg je je vrij over de aangelegde wandelroute. Het wandelpad is alleen in één richting te lopen. Op deze manier kom je geen bezoekers van de andere kant tegen en hoef je nagenoeg niemand te passeren. Mocht dit toch het geval zijn? Geen probleem! Het complete wandelpad is, in de periode dat ze hun deuren moesten sluiten, namelijk verbreed zodat je met gemak de 1,5 meter regel kunt hanteren. Bij de entree, waar medewerkers je vertellen over alle genomen maatregelen, staan dispensers met handreiniger voor je klaar. Maar ook op andere punten is er ruim de gelegenheid om je handen te wassen of te desinfecteren.

Terug in de tijd

Tijdens deze editie van ’t Veluws Zandsculpturenfestijn ga je terug in de tijd van de Tweede Wereldoorlog waarbij alles is aangekleed in de stijl van toen. Van de muziek tot alle decoraties, je waant je echt in de oorlogsjaren. Naast belangrijke veldslagen uit de Tweede Wereldoorlog, zoals de ‘Slag om Arnhem’ en D-Day, komen ook de bevrijding, het leven van Anne Frank, onze verzetshelden, de spotprenten, Radio Oranje en het Koningshuis volop aan bod. Tevens ga je interessante weetjes terugzien.

Pearl Harbor

De ‘aanval op Pearl Harbor’ is een van de meest imposante bouwwerken van deze editie in Garderen. Het bouwwerk is maar liefst elf meter lang en bijna vijf meter hoog! Vanuit de lucht kijk je op de haven van het eiland, terwijl Japanse gevechtsvliegtuigen een ware slachting aanrichten. Het slagschip de USS Arizona, waarvan 1177 opvarenden om het leven kwamen, maakt de meeste indruk. Aan elk detail is gedacht. Vrijwel hetzelfde geldt voor de befaamde Zero’s die hun aanval inzetten, met aan de rechterzijde een close-up van een cockpit met gevechtspiloot.

Prijs & openingstijden

’t Veluws Zandsculpturenfestijn gaat 6 juni weer open en hanteert verruimde openingstijden. De openingstijden zijn van maandag t/m zaterdag van 09.00 uur tot en met 18.00 uur. Op zondag is het park gesloten. Er wordt gewerkt met een tijdslot. Op deze manier wordt het toegestane maximaal aantal bezoekers per uur gegarandeerd en houden ze samen met jou grip op de situatie! Voor de verkoop van online tickets klik hier.

De toegangsprijzen bedragen:

– 0 t/m 5 jaar: gratis

– 6 t/m 12 jaar: € 5,00

– 13 jaar en ouder: € 10,00

0 replies on “‘t Veluws Zandsculpturenfestijn gaat weer open”