Musea nu ook te zien via KPN

Sinds april 2020 kunnen mensen met TV van KPN nu ook de video’s van MuseumTV bekijken. MuseumTV is een app op de ‘settopbox’, waarin alle films van MuseumTV te zien zijn. MuseumTV is het video-platform dat een overzicht biedt van collecties, tentoonstellingen en musea in heel Nederland, met meer dan 200 mini-documentaires van hoge kwaliteit, gemaakt do or professionele documentaire- en filmmakers.

Heb je echter geen abonnement bij KPN? Dan zijn er veel andere opties om deze video’s te bekijken. Alle docu’s en meer staan op: www.museumtv.nl. Video’s van MuseumTV zijn ook te bekijken op NPO2 Extra en abonnees van Ziggo hebben gratis toegang tot MuseumTV via de Mediabox Next. De samenwerking tussen KPN en MuseumTV ondersteunt de missie van MuseumTV: de drempel tot tentoonstellingen en museumcollecties wordt verlaagd en een groot publiek krijgt onbeperkte digitale toegang tot kunst, cultuur en erfgoed krijgt.

 MuseumTV

MuseumTV is een initiatief van Stichting Ons Museum. Het is een online platform waar publiek en cultuur elkaar ontmoeten. Het platform laat premium mini-documentaires over tentoonstellingen en vaste collecties in Nederlandse musea zien en zorgt ervoor dat kunst en cultureel erfgoed altijd en voor iedereen beschikbaar is. MuseumTV wil het publieksbereik voor Nederlandse musea vergroten. Het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP) definieerde in een onderzoek van 2013 een zeer belangrijke doelgroep: de zogenaamd ‘geïnteresseerde niet-bezoekers’. Deze groep is volgens hetzelfde onderzoek driemaal zo groot als de groep daadwerkelijke bezoekers. Voor MuseumTV is deze groep een hoofddoelgroep omdat deze vaak buiten de gebaande paden van culturele communicatie ligt.

MuseumTV heeft twee hoofddoelen. Drempelverlagend werken zodat veel meer mensen geactiveerd worden om musea te bezoeken en de online plek zijn waar het rijke Nederlandse museum- en erfgoedlandschap toegankelijk en overzichtelijk te ontdekken is. MuseumTV is een handige tool bij het plannen van een uitje, het verdiepen van kennis naar aanleiding van een bezoek en natuurlijk als men een tentoonstelling gemist heeft of gewoon nog een keer wil nagenieten. MuseumTV is ook een waardevol platform voor mensen die minder of niet mobiel zijn (denk aan ouderen en mensen met fysieke beperkingen). Alle films en meer informatie op: www.museumtv.nl

MuseumTV, een initiatief van Stichting Ons Museum, is het grootste digitale museum van Nederland. De stichting heeft zich tot doel gesteld om kunst en cultuur voor iedereen (gratis) bereikbaar te maken, ongeacht achtergrond of locatie in Nederland. Dat betekent dat niet enkel de grote musea in de Randstad in beeld gebracht worden op het video-on-demand platform, maar dat kleine en grote musea in heel Nederland een podium krijgen. Op de website en in de app kan iedereen mini-documentaires kijken van ± 5 minuten over uiteenlopende tentoonstellingen en vaste collecties.

0 replies on “Musea nu ook te zien via KPN”