illycaffè lanceert nieuwe Art Collection ontworpen door Sol Calero
Tijdens Frieze New York 2025 presenteert illycaffè met trots de nieuwste editie van de iconische illy Art Collection, dit keer ontworpen door de internationaal geroemde Venezolaanse kunstenaar Sol Calero. Met haar kenmerkende kleurrijke stijl, geïnspireerd op Latijns-Amerikaanse cultuur en visuele tradities, verandert Calero het klassieke illy-kopje in een krachtig miniatuurobject van kunst, identiteit en verbinding.
Latijns-Amerikaanse kunst op het koffiekopje
Sol Calero – geboren in Caracas, woonachtig in Berlijn – staat bekend om haar installaties waarin schilderkunst, volksarchitectuur, textiel en mozaïek samenkomen. Voor illy creëerde ze een serie espresso- en cappuccinokopjes met florale patronen, felle kleuren en geometrische motieven. Elk kopje is een uitnodiging om te vertragen, te kijken én in gesprek te gaan.
Verkrijgbaarheid & prijzen
De illy Art Collection by Sol Calero is vanaf mei 2025 wereldwijd verkrijgbaar via illy.com, bij illy Caffè en illy Shop locaties en geselecteerde retailers en e-commerceplatforms
Adviesprijzen: Set van 2 espressokopjes – € 51 Set van 2 cappuccinokopjes – € 61 Set van 4 espressokopjes – € 94 Set van 4 cappuccinokopjes – € 114
lees ook
Fort Negen via Crisp in heel Nederland bezorgd
Vanaf 16 september 2025 hoef je voor de iconische producten van bakkerij Fort Negen nu eens niet in Amsterdam-West in de rij te staan, maar kun je deze nu ook door heel Nederland bestellen via de boodschappen-app Crisp. Van het beroemde boeren desembrood en de viral kaassoufflé sandwich tot croissants met amandel-frangipane, romige canelés en zelfs het gloednieuwe Fort Negen receptenboek: de publieksfavorieten zijn tijdelijk verkrijgbaar in de digitale pop-up van Crisp.
Nederland is een nieuwe culinaire hotspot rijker. Met de opening van restaurant Azurite in het Huis van Delft heeft tweesterrenchef Mario Ridder iets neergezet dat in ons land nauwelijks zijn gelijke kent. Niet in Amsterdam of Rotterdam, maar juist in het intieme Delft, waar hij eerder Brasserie en Winebar Lalou opende, laat de mede-eigenaar van CEO Baas van het Vlees, zien er voor fine dining absoluut nog plek is. 24 plekken om precies te zijn.