Gratis ‘Sterker Door Strijd’ poster in meer dan 20 talen

Op  mei 2020 was het 75 jaar geleden dat Nederland bevrijd werd. Om dit te vieren presenteerde de Doelen een prachtige ‘Sterker Door Strijd’ poster. Op 6 april jongstleden werd een gigantisch geveldoek met daarop het Rotterdamse motto in meer dan 20 talen boven de ingang van het concertgebouw bevestigd.Een steuntje in de rug voor de bewoners van de stad en nu dus ook in postervorm te koop.

Het motto van Rotterdam, “Sterker door strijd“, zie je de laatste weken steeds vaker opduiken in Rotterdam. Gespoten op muren, als tatoeages, boven de ingang van de Maastunnel op Zuid en via social media. Ook het Feyenoordlegioen draagt de spreuk al jaren hoog in het vaandel.

Het motto werd in 1948 door de toenmalige vorstin, koningin Wilhelmina, aan de stad toegekend. In de Rotterdamse krant Het Vrije Volk werd Wilhelmina destijds geciteerd over het waarom van die toekenning: “…als herinnering ook voor het nageslacht aan de moed en de kracht waarmede de bevolking van Rotterdam alle beproevingen van de oorlog heeft gedragen en het belangrijke aandeel dat zij genomen heeft in de bevrijding des vaderlands...”

Het lijkt, nu Rotterdam de gevolgen van de Coronacrisis op allerlei manieren ondervindt, een extra dimensie en betekenis te hebben gekregen. Daarom heeft concertgebouw de Doelen het op zich genomen om het motto in zoveel mogelijk talen niet alleen op een gigantisch doek af te drukken, maar ook als poster aan te bieden aan haar publiek en alle Rotterdammers. Sterker Door Strijd; in het Berbers, Zweeds, Kaapverdiaans, Turks, Papiaments en Pools en in een keur aan andere talen die in de stad gesproken worden. Een collector’s item in alle kleuren van de regenboog die iedere Rotterdammer in zijn of haar raam zal willen hangen.

Download hier de poster gratis. 

Er staan 24 talen op de Sterker Door Strijd poster. Maar in een internationale stad als Rotterdam worden natuurlijk veel meer talen gesproken; naar schatting ruim 170! Welke taal ontbreekt er nog volgens jou? Laat het ons via onze facebook of instagram weten, dan voegen we jouw Sterker Door Strijd toe aan onze verzameling!

0 replies on “Gratis ‘Sterker Door Strijd’ poster in meer dan 20 talen”