Een keuken die spreekt in eenvoud
Onder leiding van chef Rogier Trip kiest hito voor een seizoensgebonden keuken waarin ingrediënten en herkomst leidend zijn. Denk: vis uit de Noordzee, vuur van de houtskoolgrill, Zuid-Europese smaken – met invloeden uit onder meer het Baskenland en Zuid-Italië.
“We koken vanuit het zuiden – niet qua locatie, maar qua gevoel,” zegt Trip.
“Wat we serveren is licht, gelaagd en spannend. De basis is goed product, met minimale ingrepen. Denk aan Noordzeevangst op de grill, salsa’s met zuren en olijfolie, croquettas, pepers, gerijpt vlees. Geen room of beurre blanc, maar rook, kruiden en frisheid. Onze keuken ademt vuur, seizoen en herkomst.”
Een plek om te proeven en te blijven hangen
hito is ontworpen als een open ruimte: licht, warm, natuurlijk. Hier geen overdaad of opsmuk – maar eenvoud met diepgang. Het interieur is uitnodigend, het terras biedt zicht op zee. Van de wijnkaart tot de muziek, van de service tot de sfeer – alles is zorgvuldig gekozen, zonder dat het overdreven voelt.