Graham’s Port lanceert exclusieve 80 Year Old Tawny Port
Voor het eerst in zijn tweehonderdjarige geschiedenis presenteert Graham’s Port een uitzonderlijke 80 Year Old Tawny Port. Deze zeldzame release werd samengesteld door Charles Symington, hoofdwijnmaker van Symington Family Estates, ter ere van de 80e verjaardag van zijn vader Peter Symington. De wijn bevat enkele van Graham’s oudste voorraden, met jaargangen teruggaand tot de jaren veertig, en onderscheidt zich door ongekende diepte, complexiteit en elegantie.
Charlotte Symington (Graham's Port) en Floris Verlinden (Verbunt Verlinden)
Charlotte Symington
Chef Robbert Veuger van Bistro Toost verzorgde de pairing
Bij de exclusieve presentatie van importeur Verbunt Verlinden, bij Bistro Toost in Amstelveen, gaf Charlotte Symington, de vijfde generatie van de familie en de eerste vrouw in het familiebedrijf, persoonlijk toelichting. Deze speciale gelegenheid werd vergezeld door een vijfgangen port-pairingmenu, uitgewerkt door chef Robbert Veuger van Bistro Toost, het kleine broertje van tweesterrenzaak Aan de Poel in Amstelveen**.
De 80 Year Old Tawny Port maakt deel uit van Graham’s prestigieuze Aged Tawny Collection, naast de 10-, 20-, 30-, 40- en 50-jarige ports. Wereldwijd zijn slechts 600 flessen (75 cl) beschikbaar, waarvan slechts 24 in Nederland via Verbunt Verlinden.
Met een adviesprijs van € 2.000 is dit een unieke kans voor verzamelaars en portliefhebbers.
lees ook
HexClad Hybrid Compact Egg Pan: hiermee wordt elk ontbijt een eitje!
Ben je klaar om je weekendontbijt of brunch naar een hoger niveau te tillen? De HexClad Hybrid Compact Egg Pan – de #1 best verkochte pan in Japan – is nu eindelijk verkrijgbaar in Nederland. Speciaal ontworpen voor tamagoyaki, de Japanse rolomelet, maar minstens zo geschikt voor jouw perfecte scrambled eggs, pannenkoekjes of een verrassend éénpersoonsgerecht.
Spirit of Schiedam: Distillers Hotel blaast leven in de oude branderij
Op de hoek van het Groenweegje en de Noordvest in Schiedam krijgt een markant rijksmonument een nieuw hoofdstuk. In 2026 opent het Distillers Hotel in de voormalige Dirkzwager-branderij, een gebouw uit 1861 dat decennialang het hart vormde van de Schiedamse jeneverindustrie. Met 31 kamers, koffiebar STOOM en restaurant STOOK wordt hier opnieuw spirit geblazen in een plek die erfgoed, comfort en eigentijdse gastvrijheid verenigt.
Dior x Yannick Alléno: Haute Cuisine in het hart van Parijs
In september 2025 slaat Dior een ongekende weg in met de benoeming van Yannick Alléno – de meest bekroonde chef ter wereld met maar liefst 17 Michelin-sterren – tot culinair leider van 30 Montaigne, de iconische Parijse townhouse waar Christian Dior in 1946 zijn modehuis oprichtte.