Regelmatig last van je rug? Een bed tegen rugpijn

Liggen en slapen in je natuurlijke vorm

De dagelijkse belasting vraagt heel wat van je rug. Vandaar dat ontspanning van je rug zo belangrijk is. Je rug ontspant het best tijdens de slaap. Daarom is een correcte ondersteuning van het lichaam een absolute voorwaarde voor een goede nachtrust. Uit medisch-wetenschappelijk onderzoek blijkt dat je lichaam het beste tot rust komt wanneer het bij het liggen zijn natuurlijke vorm – zoals wanneer je rechtop staan – kan behouden. Bij Alpha Fysiotherapie geloven we dat het ondersteunen van je lichaam op de juiste plaats je nachtrust zal verbeteren en je wervelkolom beter laat herstellen na een dag staan. En dit is mogelijk – met een gepersonaliseerd bed van CAPAS.

DE TUSSENWERVELSCHIJF: Kern van de zaak

Tussen je wervels zitten schijven die zich gedurende de nacht vullen met vocht. Ze werken als een soort spons. Minder druk betekent meer vulling met vocht. En dat is belangrijk voor de dag erna. De tussenwervelschijven werken namelijk als schokdempers gedurende de dag. Met slapen laad je ze als het ware weer op. En dat gaat dus het best en het snelst wanneer je wervelkolom een neutrale positie heeft tijdens het slapen. Die neutrale positie bereik je met de juiste lattenbodem en dito matras.

Het bed past zich aan, niet jij

Het CAPAS-systeem geeft een gepersonaliseerde ondersteuning en past het bed aan op je lichaamsprofiel. Zo wordt het lichaam tijdens het slapen op een heel unieke en persoonlijke manier ondersteund, zodat de tussenwervels tijdens de slaap kunnen herstellen.

Zijslapen in een rechte lijn

Wie op de zij slaapt, krijgt de meeste druk op de schouder en heupen. Deze verhoogde druk op schouders en heupen en de verzakkingen van de wervelkolom kunnen het lichaam in posities brengen waar musculoskeletale stress de voordelen van slaap teniet kan doen. Waar de meeste bedden dus op schouders en heupen pushen, laten CAPAS-bedden je hier juist inzakken. De bedden van CAPAS bieden echter wel voldoende steun aan de wervelkolom.

Meer informatie: capasbed.nl

0 replies on “Regelmatig last van je rug? Een bed tegen rugpijn”