Goede binnenlucht is niet alleen belangrijk, maar kan er ook stijlvol uitzien!

Luxe en welzijn hebben er nog nooit zo goed uitgezien! Dankzij de Venta Airwashers en luchtbevochtigers kunnen we in deze tijden van nood extra genieten van schone binnenlucht. Dankzij de koudwaterverdamping en het 3D-lamellenprincipe kun je ook thuis genieten van het beste klimaat. Natuur en luxe voelden nog nooit zo goed!

We brengen ruwweg negentig procent van ons leven binnenshuis door, of dat nu thuis, op school of op kantoor is. Een groot deel van de tijd ademen we dus binnenlucht in. Hoewel de meeste inspanningen op het gebied van luchtkwaliteit zijn gebaseerd op pleiten voor minder vervuiling en gezondere luchtkwaliteitsniveaus buiten, is gezonde binnenlucht ook van cruciaal belang voor ons algehele welzijn en een lang leven.

Venta AirSense Woonkamer Kommode

Een gezond binnenklimaat is vooral nu erg belangrijk, maar het klinkt nou niet bepaald sexy… toch? Daar denkt Venta anders over. Gezond en bewust leven is namelijk altijd trendy en daar past dan ook een mooi design bij. Voordat we duiken de verschillende prachtige Venta-apparaten bekijken, moeten we eerst terug naar de basis.

Wat is een gezond binnenklimaat?

Een gezond klimaat hangt af van verschillende aspecten die van invloed zijn op het feit of mensen zich comfortabel voelen in binnenruimtes. Natuurlijk staat de kamertemperatuur bovenaan de lijst, maar de temperatuur van oppervlakken zoals vloeren, muren en meubels is ook belangrijk. Een andere factor voor welzijn in interieurs zijn de lichtomstandigheden: de hoeveelheid daglicht en de kleurtemperatuur van kunstlicht. 

Luchtkwaliteit heeft een grote invloed op onze gezondheid. Factoren die de gezondheid bepalen zijn vochtigheid, luchtbeweging en tocht. Ook chemische en schadelijke stoffen die door meubels of tapijten worden uitgestoten, evenals andere onaangename geuren, leiden tot een slechte luchtkwaliteit.

Venta AeroStyle Airwasher Zwart display

Het ideale binnenklimaat voor verschillende ruimtes in huis

Of je je wel of niet fijn voelt in een ruimte, hangt vaak af van subjectieve gevoelens. Maar er zijn ook objectieve meetwaarden die kunnen helpen bij het bepalen van het klimaat in de kamers, zoals temperatuur en luchtvochtigheid. Dit meet je eenvoudig met een thermometer of een hygrometer.

De ideale temperatuur

Afhankelijk van de ruimte zijn er verschillende aanbevelingen voor de temperatuur:

• In de woonkamer en keuken: 19 tot 21 graden Celsius. 

• In de badkamer: ongeveer 23 graden Celsius. 

• In de slaapkamer: 16 tot 18 graden Celsius. 

Let op dat de temperatuur niet onder de 14 graden Celsius komt, omdat anders het risico bestaat dat vocht condenseert en er schimmelvorming ontstaat.

De ideale luchtvochtigheid

De ideale relatieve luchtvochtigheid in alle kamers ligt tussen de 40% en 60%. Zeker in de winter, wanneer er weinig wordt geventileerd en flink gestookt, wordt deze waarde vaak niet gehaald. Gelukkig heeft Venta sinds kort een nieuwe hygrometer die vast kan stellen wat de waarden in jouw huis zijn.

Wat kan een hygrometer van Venta allemaal meten?

Goed dat je het vraagt! Sinds kort heeft Venta de AirSense ECO en AirSense PRO, twee hygrometers die o.a. de temperatuur, luchtvochtigheid en VOC-gassen meten. Met de AirSense PRO krijg je maar liefst acht sensoren en kun je dus ook formaldehyde, fijnstof en CO2 meten. Met behulp van de AirSense en de Venta Home-app kun je in één oogopslag gedetailleerde informatie over afzonderlijke meetwaarden bekijken. Zo kun je altijd de juiste actie ondernemen die nodig is om een aangenaam binnenklimaat te creëren. 

De AirSense meet niet alleen verschillende waarden en ziet er elegant uit, maar je kunt hem ook koppelen aan meerdere apparaten in huis en aan de Venta Home-app. Dat betekent dat je vanaf je bank lekker de luchtbevochtiger aan kan zetten en verder kunt genieten. Vervolgens open je de app en kies je bijvoorbeeld voor de optie ‘Relax’, waarmee het apparaat op low power-mode in een relaxte atmosfeer werkt. Andere opties zijn Turbo, Zomer, Automatisch en Avond. Ook de kleur van de LED-band kan je aanpassen naar eigen wens. Kortom, voor elke stemming is er een optie beschikbaar!

Kan ik bepaalde waarden reguleren met een Venta-apparaat?

Dat kan zeker! Met de Venta luchtbevochtiger kun je deze winter genieten van o.a. ideale luchtvochtigheid. De luchtbevochtiger brengt niet alleen voordelen voor de gezondheid van jouzelf en je gezin, maar is ook van invloed op je interieur. Doordat de luchtvochtigheid in je woning ideaal is, blijven je meubelen ook langer goed, met name houten interieur en laminaat.  

Wanneer de luchtvochtigheid niet tussen 40% en 60% ligt, kan dit nadelig zijn voor je keel en longen. Je krijgt dan sneller last van keelpijn of droge hoest. Een te droge lucht kan daarnaast ook zorgen voor een verlaagd immuunsysteem, hoofdpijn en droge ogen. Met een Venta Airwasher of luchtbevochtiger kun je dit tegengaan.

De werkprincipes van de Airwasher

De Venta Airwashers binden in een zogenaamd waterbad alle schadelijke stoffen en verhogen tegelijkertijd de luchtvochtigheid in een ruimte. Hier wordt hygiënisch schoon water voor kamerluchtbevochtiging verdampt via een stapel lamellen die langzaam in een waterbak ronddraait. Tegelijkertijd worden schadelijke stoffen zoals stof of pollen op de lamellen vastgehouden, in het water afgewassen en in het apparaat verzameld.

Dit type koude verdamping wordt erkend als de beste en meest hygiënische bevochtigingsmethode en de natuurlijkste manier om verontreinigende stoffen in de kamerlucht te verminderen. Daarnaast maakt het apparaat geen geluid en kun je dus makkelijk doorslapen, als het apparaat ‘s nachts aan staat. 

Onderscheidingen

Venta-apparaten werken niet alleen effectief, maar hebben ook prijzen gewonnen voor beste design. De Venta Aerostyle is bekroond met Duitse Design Award Special 2021. De jury was niet alleen onder de indruk van de tijdloze elegantie van het design, maar vond het ook uitdrukking geven aan de eisen van moderne techniek en ultieme gebruiksgemak. 

In 2017 werd Venta als winnaar gekroond voor de Red Dot Design Award 2017 voor de ontwerpkwaliteit en de uitmuntende werking van natuurlijke koude verdamping. 

Design en efficiëntie hand in hand

Venta biedt een breed assortiment aan luchtbevochtigers, luchtreinigers en Airwashers. Afhankelijk van de woonruimte waarin je deze wilt plaatsen, kun je een product uitkiezen. Zo heeft het kleinste apparaat een capaciteit tot 25 m² en het grootste een capaciteit tot maar liefst 120 m²! Klein en groot, opvallend of onopvallend, de keus is er. Wellicht wil je een klein apparaat in de babykamer of wil je graag op kantoor goede binnenlucht voor al je werknemers.

En dat kan! Venta bewijst met haar producten dat een mooi design niet ten koste hoeft te gaan van efficiëntie en een effectieve werking. Sterker nog, Venta laat zich inspireren door moeder natuur en creëert gebaseerd daarop tijdloze producten. Je interieur hoeft niet onder te lijden onder slechte luchtkwaliteit, net als de gezondheid van jouzelf, je huisdieren, je plantjes en je werknemers. Goede binnenlucht dient samen te gaan met goed interieur. Venta helpt hier graag bij. 

Meer informatie: venta-air.com

0 replies on “Goede binnenlucht is niet alleen belangrijk, maar kan er ook stijlvol uitzien!”