Google Nest Cam & Nest doorbell: draadloos zicht & zekerheid

Steeds meer huishoudens worden omgebouwd tot smarthomes waardoor het leven in huis makkelijker wordt gemaakt. Google maakt dit met de introductie van de nieuwe Nest Cam en Nest Doorbell extra makkelijk en geschikt voor álle huizen want beide werken op batterij. Dankzij de Nest Stand heb je niet eens gereedschap nodig om de camera ergens op te hangen, maar kun je hem gewoon neerzetten. De Google Nest Cam is binnen en buitenshuis te gebruiken en brengt je middels notificaties op de hoogte van wat er in en rondom jouw huis gebeurt, de camera kan zelfs onderscheid maken tussen personen, voertuigen en dieren. Via de Google Home-app kun je dag én nacht – waar dan ook ter wereld – live meekijken met haarscherp beeld én geluid in HD-kwaliteit en zelfs het beeld 180˚ draaien wanneer de camera niet gericht is op wat je wilt zien. Je kunt met dit model zonder dat je hiervoor over een Nest Aware-abonnement moet beschikken tot drie uur opnames terugkijken. Mocht de wifi uitvallen of er is een stroomstoring, dan slaat de Google Nest Cam alle beelden van het laatste uur op. Hiermee zorg je voor extra zekerheid of je nu binnen- of buitenshuis bent.

Nest Aware

Wil je optimaal profiteren van alles wat deze draadloze Nest Cam te bieden heeft: met het Nest Aware-abonnement krijg je tot 60 dagen videogeschiedenis en opslag in de cloud, gezichtsherkenning en slimmere meldingen. Voor 5 euro per maand biedt het Nest Aware-abonnement biedt 30 dagen videogeschiedenis voor een tientje heb je toegang tot 60 dagen videogeschiedenis op alle toegevoegde camera’s en videodeurbellen, of je nu één camera of tien camera’s toevoegt. Naast toegang tot veelzijdige meldingen voor voertuigen en huisdieren is tevens de functie gezichtsherkenning beschikbaar. Wanneer je namen koppelt aan gezichten kun je een “smoelenboek” opbouwen en kunnen de Nest Cam en de Nest Doorbell je via een notificatie niet alleen laten weten dat er iemand voor de deur staat of binnen is, maar ook wie dit is.

Installatie

De installatie is, zelfs voor wie niet zo heel handig is op dit vlak, een koud kunstje. Installeer (indien je die nog niet had) de Google Home-app, kies de optie “voeg een nieuw product toe”, selecteer de Nest Cam en doorloop de vervolgstappen: de QR-code op de camera scannen, je wifi-wachtwoord invoeren, je persoonlijke voorkeuren instellen (activiteitszones en de gevoeligheid, nachtzicht en de videokwaliteit – je kunt video met hoge resolutie ook beperken om minder bandbreedte te gebruiken -, het volume en meer) waarna de camera ready for action is. Bewaar trouwens de QR-code wel, want mocht je de Nest Cam opnieuw moeten installeren dan heb je deze weer nodig! Vervolgens verschijnt de camera als pictogram in de door jouw geselecteerde kamer in huis. Wanneer je deze aanklikt kun je live meekijken (het groene lampje dat brandt wanneer de camera actief is zal knipperen wanneer een van de bewoners live meekijkt), de geschiedenis terugkijken en/of de instellingen wijzigen. Aan de hand van routines voor thuis en weg kun je de beveiligingscamera zo instellen dat alles automatisch gaat. Bij thuiskomst gaat de Nest Cam uit en bij het verlaten van de woning gaat deze automatisch weer aan. Uiteraard kun je via de Google Home-app ook andere producten meenemen in je routines. Behalve Google Nest-producten, bijvoorbeeld ook Philips Hue-verlichting. Uiteraard is er een koppeling met de Google Assistant en kun je onder andere het beeld opvragen op je Google Nest Hub.

€ 199,99

Google Nest Doorbell

Met de fraai vormgegeven draadloze Google Nest Doorbell kun je via je smartphone zien wie er voor je deur staat. Hij stuurt meldingen bij beweging, personen, pakketjes, voertuigen en dieren en je kunt met je bezoekers praten. De batterijduur varieert van één tot zes maanden afhankelijk van de aanloop en de bijbehorende opnames. Vind je laden gedoe, het is mogelijk dit model bedraad aan te sluiten (8-24 V AC, 10 VA, transformator van 50/60 Hz). Een abonnement op Nest Aware is niet nodig. Ook zonder abonnement krijg je drie uur aan videogeschiedenis te zien aan de hand van videoclips. Valt de stroom en wifi uit? Dan zal de Nest Doorbell dankzij de ingebouwde batterij nog tot een uur aan gebeurtenissen kunnen opnemen. Het lampje onder de camera licht groen op wanneer er opgenomen wordt en knippert in dezelfde kleur wanneer iemand de beelden bekijkt. De resolutie van de opnames bedraagt 960 x 1.280 pixels. De kijkhoek is 145 graden en beelden worden getoond in een beeldverhouding van 3:4. Beelden worden opgeslagen in een H.264-codering en er is ondersteuning voor high dynamic range. Ook de bediening van de Google Nest Doorbell is buitengewoon eenvoudig via de Google Home-app.

Installatie & gebruik

Ook al gaat de installatie van de Google Nest Doorbell op dezelfde wijze als die van de Nest Cam, namelijk via de Google Home-app was er één kleine uitdaging: zodra je de Doorbell van de bedrading om op te laden afhaalt krijg je in de app de melding dat het ‘Apparaat gedeactiveerd’ is en is er geen beeld. Wat blijkt: de Nest Doorbell is alleen actief wanneer deze op het achterwandje is geplaatst. Uiteraard wordt al het bevestigingsmateriaal, een wig, kabel, achterwandje en schroefjes en pluggen meegeleverd, maar je moet dit wel even weten. Ook op de Nest Doorbell kun je via de Google Home-app de gevoeligheid van de bewegingssensoren en activiteitenzones instellen. Met een vierkant over het filmbeeld, bepaal jij waar wel of niet op gelet moet worden. Wanneer je de Nest Doorbell combineert met het Nest Aware pakket, dan krijg je niet alleen een melding dat er iemand voor de deur staat, maar direct wíe dit is (dankzij de gezichtsherkennings-functie). Handig voor wanneer je geen zin hebt om de bezoeker live te woord te staan is de optie “Snelle Reacties”. Waarmee je voorgeprogrammeerde zinnen kunt gebruiken om instructies door te geven. Het is niet noodzakelijk, maar wanneer je over een Google Nest Mini of Google Nest Hub beschikt wordt het geluid van de deurbel weergegeven op de slimme speakers en slimme displays. Op de Google Nest Hub zie je bovendien direct wie er voor de deur staat.

Uiteraard is ook de Google Nest Doorbell helemaal verweven binnen de Google Home-app en de Google Assistant. Je kunt beelden opvragen op je Google Nest Hub of bijvoorbeeld via tweewegcommunicatie vanaf je Google Nest Hub met je bezoekers praten. Je kunt routines gebruiken voor als je thuiskomt of weggaat en deze gebruiken in je automatiseringen met andere gekoppelde apparaten binnen het Google Home-platform, zoals bijvoorbeeld je Philips Hue-verlichting.

€ 199,99

0 replies on “Google Nest Cam & Nest doorbell: draadloos zicht & zekerheid”