Zeldzame diamanten en gekleurde edelstenen

Tiffany & Co. debuteert met een nieuwe haute joallerie collectie, Extraordinary Tiffany. Extraordinary Tiffany is een viering van de lange geschiedenis van het transformeren van uitzonderlijk zeldzame diamanten en gekleurde edelstenen in ware kunststukken. Een kunst die het huis in de loop van haar geschiedenis nog verder geperfectioneerd heeft. Deze uitgesproken statement pieces hebben grafische features en edelstenen in verschillende cuts: marquise, cushions, briljanten en halve maantjes zijn prachtig tegen elkaar aan geplaatst.

De sieraden hebben door het mixen en matchen van verschillende cuts een modern randje. Elk stuk uit deze collectie is bezet met diamanten en edelstenen die gezet worden door Tiffany’s experts, welke de diamanten met de hand slijpen en met ongekende precisie plaatsen om zo te zorgen dat het juweel maximaal blinkt en schittert.

Uitsluitend de meest prachtige edelstenen die je in de natuur kan vinden – en veel ervan zul je herkennen uit de rijke geschiedenis van Tiffany – zijn gebruikt. Tanzaniet en kunziet krijgen een nieuwe dimensie door asymetrische ontwerpen. De ovale kunziet oorringen hebben meer dan dertien karaat aan diamanten die in verschillende vormen geslepen zijn. Deze kleurrijke steen is een knipoog naar een periode in de geschiedenis van het Amerikaanse huis toen ze minder bekende edelstenen bij hun clientèle en de rest van de wereld introduceerden. De levendige glans van deze steen, ooit vernoemd naar Hoofd Edelstenen Dr. George F. Kunz die de steen ontdekte in 1902, reikt van pastelroze tot violet.

De collectie heeft ook een baguette- en ronde schakelhanger in platinum, waarvan de echte eye-catcher de spectaculaire emerald-vormige tanzanietsteen is, van meer dan 91 karaat. Deze ongekend zeldzame edelsteen is geliefd vanwege zijn rijke oceaanblauwe kleuren. Tiffany introduceerde deze steen in 1968. Inmiddels is het een heuse favoriet van de kenner.

De nieuwe Extraordinary Tiffany high jewelry collectie is een uitgesproken vertaling van Tiffany’s signature specialismen in zowel diamanten als gekleurde edelstenen. De opvallende plaatsing en het slijpen in meerdere vormen geeft eens maar weer aan hoe ver de expertise en het vakmanschap van Tiffany’s design team reikt. Elk design is een reflectie van innovatief vakmanschap dat Tiffany & Co. al jaren onderscheidt van de massa.

Voor meer informatie klik hier.

Q&A met Reed Krakoff, Tiffany & Co’s Chief Artistic Office

Tiffany & Co. is een merk met een rijke geschiedenis die veelal draait om innovatie. Hoe gaan die twee elementen – heritage en innovatie – samen tijdens het ontwerpen van zo’n high jewelry collectie?

‘Bij Tiffany onderzoeken we altijd de grenzen van ons vakmanschap en onze innovatie. Ik val altijd voor onverwachte combinaties – combinaties van verschillende vormen, settings en kleuren. Het vinden van de juiste balans tussen heritage en iets onverwachts en nieuws doen is aan de orde van de dag. Juist het matchen van cuts die traditioneel gezien niet samen zouden gaan, maakt een collectie in onze ogen interessant. Er zijn asymetrische elementen in de collectie en ook worden bepaalde stenen  heel bewust niet in het midden geplaatst, in tegenstelling tot wat men traditioneel verwachten zou. Het is een perfecte synergie tussen traditie en moderne elementen – een synergie die 180 jaar aan innovatie binnen het ambacht viert.

Hoe zullen de Haute Joallerie-collecties van Tiffany zich in de toekomst ontwikkelen?

‘Onze tradities binnen het vakmanschap zullen we altijd in het oog houden. Dat is iets wat onze klanten vragen en wat wij ook willen leveren. We zullen ons altijd blijven ontwikkelen met nieuwe ontdekkingen: diamanten, edelstenen, nieuwe technieken. Juist dat onderscheidende perspectief wat iedere collectie biedt is het element wat resoneert met de drager, denk ik. Tiffany high jewelry collecties zijn altijd gebaseerd op de gedachte dat de drager zich elegant moet kunnen voelen; dag in, dag uit.’

Wat is het onderscheidende aspect aan Tiffany waardoor het altijd anders zal zijn dan andere merken? 

‘Er is een bepaalde moderne esthetiek aan onze high jewelry stuks die uniek is – wij houden ervan te experimenteren met onconventionele vormen, settings of combinaties van materialen. De juwelen die wij leveren moeten authentiek zijn en echt uniek voelen. En dan is er nog de manier waarop wij slijpen en het vakmanschap wat we al decennia uitdragen – met zekerheid durf ik te zeggen dat dat niveau van ambacht tot op heden nog niet geëvenaard is binnen onze industrie.’

0 replies on “Zeldzame diamanten en gekleurde edelstenen”