Sjaals van biologisch katoen

Modelabel TOS gallery lanceert dit najaar de accessoires-lijn RORO-GREEN WATERS. Deze serie sjaals van biologisch katoen met sprookjesachtige prints zijn speels, zacht en comfortabel. De Indonesische roots van ontwerpster Tosca Soraya Otten bracht haar terug naar de Indonesische Zuiderzee en de mythische verhalen van de Javaanse godin Roro Kidul. De collectie RORO-GREEN WATERS is geïnspireerd op deze krachtige zeegodin en de smaragdgroene wateren waarin zij volgens de mythes leeft. De kleurrijke ontwerpen die kenmerkend zijn voor TOS gallery vormen een eerbetoon aan de tropische bossen en Indonesische natuur.

Met de RORO-GREEN WATERS-collectie biedt Tosca nu naast haar couture, accessoires die geschikt zijn om elke dag te dragen. De sjaals zijn beschikbaar in vier verschillende vierkanten en langwerpige formaten en zijn gemaakt van biologisch katoen waarop met ‘GOTS’ gecertificeerde inkt geprint is. GOTS staat voor ‘Global Organic Textile Standard’ en is een internationaal erkend certificaat voor biologische textiel. De poëtische schilderingen van de ontwerpster vormen het uitgangspunt voor veel van haar ontwerpen en zijn terug te zien in de prints van deze sjaals. Haar grote fascinatie voor de veelzijdigheid van de natuur komt naar voren in de vormen en kleuren die zij gebruikt en bovenal in de bewuste keuzes die de ontwerpster maakt in het ontwerp- en productieproces. Zo gaat TOS gallery niet mee met de snel opeenvolgende modeseizoenen en werkt zij alleen samen met fabrikanten die ambacht, hoge kwaliteit en duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan. Een deel van de opbrengst van deze collectie wordt gedoneerd aan Greenpeace, die zich inzet voor het behoud van het regenwoud in Indonesië. De sjaals zijn vanaf februari 2021 verkrijgbaar en voor die tijd te bestellen via de website.

TOS gallery, Stories, not Seasons

Couture en ready-to-wear label TOS Gallery gaat over verbeeldingskracht en authenticiteit. de fantasiewereld van ontwerpster Tosca Soraya Otten is het startpunt voor elke collectie. Tosca gebruikt veel verschillende technieken om te komen tot de sprookjesachtige jurken, tijdloze kledingstukken en accessoires. Van arbeidsintensief borduurwerk en rijk geweven jacquards tot handgeverfde zijden shawls. Alles in krachtige en levendige kleuren, alsof deze direct op de stoffen geschilderd zijn. TOS Gallery ontwerpt voor sterke vrouwen die als rotsen in de branding hun plek in het leven innemen. Collecties zijn niet seizoensgebonden maar tijdloos, van hoge kwaliteit en hiermee duurzaam. Te koop via www.tosgallery.nl