These tires are made for walking

Het duurzame Balinese slippermerk Indosole zet zich actief in voor een betere wereld.  Indosole’s missie is om tenminste één miljoen autobanden te recyclen en daarmee hun negatieve impact op de afvalberg en het milieu te voorkomen. Dit doet het B Corporation gecertificeerde merk met modieuze slippercollecties voor dames, heren en kinderen. Onlangs heeft Indosole, dat wereldwijd al in 25 landen (waaronder Nederland) te verkrijgen is, ook een Europese website gelanceerd. 
Slippers van autobanden
Indosole werd in 2014 opgericht door de Amerikaan Kyle Parson, nadat deze zich tijdens een reis door Indonesië bewust werd van een wereldwijd probleem: de ontzagwekkende stapels gebruikte autobanden die gedumpt worden en de impact die deze hebben op het milieu en de volksgezondheid.
In Indonesië wordt maar liefst 60% van deze gebruikte banden verzameld door fabrieken en uiteindelijk verbrand. Bij dit proces komen veel giftige stoffen vrij, die zowel de lucht als de bodem verontreinigen. Met Indosole krijgen deze afgedankte autobanden nu een nieuwe bestemming als zool van trendy, zomerse slippers. Indosole is een gecertificeerd B Corporation-merk.
Prijzen vanaf € 34,95