Tenue de Soleil: duurzame zonwerende zwemkleding voor kids

Zaterdag 6 juni is het Nationale Huidkankerdag. Huidkanker is helaas een groeiend probleem. Alleen al het afgelopen jaar is bij bijna 73.000 mensen in Nederland huidkanker geconstateerd. Op jonge leeftijd overmatig aan de zon worden blootgesteld heeft grote schadelijke gevolgen voor later. Voorkomen is beter dan genezen, vindt ook dermatoloog, huidkanker specialist Daniel Kadouch. Op 6 juni lanceert hij dan ook Tenue de Soleil, duurzame zonwerende zwemkleding voor kinderen.

Tenue de Soleil

Tenue de Soleil is ontwikkeld met één doel voor ogen: het beschermen van de kinderhuid tegen schadelijke UV-stralen. De zonwerende zwemkleding van Tenue de Soleil heeft een UPF50+ bescherming en biedt zo de hoogst mogelijke bescherming tegen de zon. De materialen zijn een combinatie van hoge kwaliteit Italiaanse stof en plastic afval uit de zee. Door de materialen op een speciale manier te weven, werkt dit extra beschermend. Alles wordt geproduceerd in Europa.

De kwetsbare kinderhuid beschermen

Dr. Daniel Kadouch zag de alarmerende stijging van het aantal gevallen van huidkanker in zijn praktijk. Dit deed hem besluiten dat hij niet alleen wil bijdragen aan de behandeling ervan, maar tevens het probleem bij de oorzaak wil aanpakken. Dr. Kadouch: ‘Met de duurzame zonwerende zwemkleding van Tenue de Soleil wil ik zoveel mogelijk kinderen beschermen tegen de schadelijke gevolgen van de zon. Juist in de kinderjaren is onze huid uiterst kwetsbaar en daardoor is goede bescherming tegen de zon essentieel.’

Tenue de Soleil is vanaf zaterdag 6 juni online verkrijgbaar via www.tenuedesoleil.com.

De collectie bestaat uit onesies voor baby’s, zwempakjes voor meisjes en losse broeken en shirts voor jongens in maat 62 tot en met 152. Prijzen variëren tussen € 50 en € 59.

0 replies on “Tenue de Soleil: duurzame zonwerende zwemkleding voor kids”