Kwaliteit raakt nooit uit de mode

Icons Hailey Bieber

Op 20 mei viert Levi’s® de 148ste verjaardag van de originele blue jeans, de grondlegger van alle jeans die we vandaag de dag dragen. Op deze speciale dag zet Levi’s® zeven jonge Originals en hun stijl in de spotlights. Naomi Osaka, Hailey Bieber, Emma Chamberlain, Barbie Ferreira, Jaden Smith, Marcus Rashford MBE, en Shai Gilgeous-Alexander – laten hun favoriete manieren zien om de Levi’s® 501®’s te dragen.

De 501® is al sinds het midden van de twintigste eeuw een belangrijk onderdeel van de jeugdstijl en biedt volop kansen tot zelfexpressie. Van Marlon Brando in The Wild One uit 1953, tot de versleten Summer of Love-stijl aan het eind van de jaren zestig, tot punk uit de jaren zeventig, tot de donkere indigo oversized look van NWA aan het eind van de jaren 80, door al deze jaren heen is de 501® de go-to geweest voor de cool kids. En dat is voor een groot deel te danken aan de klassieke eenvoud. Gekleed of niet gekleed, getailleerd of oversized, donker of verbleekt, rechttoe rechtaan of customized, de 501® is het hart en ziel van Levi’s® en van de moderne mode. Een bescheiden werkbroek gemaakt van duurzaam denim met een silhouet dat gedragen kan worden door velen.

Duurzaamheid

Het verhaal van de Levi’s® 501® gaat natuurlijk niet alleen over stijl die generaties overleeft. Het gaat ook over duurzaamheid. De 501® komt uit een tijd toen dingen werden gemaakt om lang mee te gaan. Zwemmend tegen de stroom van de wegwerpmode van vandaag in, zijn Levi’s® 501®’s niet alleen zeer duurzaam, maar ze zien er ook beter uit naarmate ze ouder worden, wat betekent dat je ze langer draagt. Dankzij de Levi’s® Tailor Shop kunnen 501®-jeans ook worden gerepareerd, waardoor hij nog langer meegaat. De moderne 501® wordt door middel van Levi’s® Water<Less afgewerkt met 96% minder water dan een typische jeans, waardoor ze een veel duurzamere optie zijn.

Twee nieuwe collecties

Op de verjaardag van deze klassieker brengt Levi’s® twee nieuwe 501®-collecties uit als onderdeel van Levi’s® 501® Day 2021. De Levi’s® 501®-jeans en shorts uit de nieuwe Levi’s® Originals-campagne zijn de perfecte mix van 501® nostalgie en moderne stijl. De modellen zijn te verkrijgen in verschillende pasvormen en wassingen. Daarnaast wordt de Levi’s® Vintage Clothing 1955 “Japan” 501®-collectie onthuld. Een klassieke Shrink-to-Fit 1955-stijl 501®-jeans in Japanse selvedge denim, met tags en sundries gedrukt in het Japans. Deze zijn verkrijgbaar in een beperkte oplage van 501 paar.

0 replies on “Kwaliteit raakt nooit uit de mode”