Jubileumuitreiking van het Cultuurfonds Mode Stipendium

Op 15 juni zal voor de tiende keer het jaarlijkse Cultuurfonds Mode Stipendium uitgereikt worden aan een Nederlandse modevormgever. Door de COVID-pandemie is de uitreiking een jaar opgeschoven. Het stipendium wordt uitgereikt door Erik Frenken, winnaar van 2019, en wordt om het jubileum te vieren, gekoppeld aan een eendaags symposium dat op dezelfde dag zal plaatsvinden in het Felix Meritis in Amsterdam.  

[Fotocredit: @ReinierRVDA en NewWerktheater]

10-jarig jubileum Cultuurfonds Mode Stipendium

Het Cultuurfonds Mode Stipendium is in het leven geroepen voor buitengewoon getalenteerde contemporaine modevormgevers. Het stipendium werd  in 2011 ingesteld door een anonieme mecenas bij het Prins Bernhard Cultuurfonds en bestaat uit een financiële injectie van €50.000,- en een wisseltrofee ontworpen door Atelier Ted Noten. Eerdere ontvangers zijn Ilja Visser (2011), Francisco van Benthum (2012), Truus en Riet Spijkers (2013), Jan Taminiau (2014), Youasme Measyou (2015), Iris van Herpen (2016), Ronald van der Kemp (2017), Bas Kosters (2018) en Erik Frenken (2019). 

De uitreiking & symposium

Deze jubileumeditie is gekoppeld aan een eendaags symposium over mode. De dag belicht actuele thema’s zoals duurzaamheid, diversiteit en digitalisering. Naast interviews, on-stage discussies en presentaties met vakkenners en thought leaders uit de nationale en internationale modewereld zal als onderdeel van de dag om 11.00 uur het Mode Stipendium worden uitgereikt. Het symposium begint om 09.30 uur (inloop start om 09.00 uur). Het volledige programma wordt begin juni bekendgemaakt.

0 replies on “Jubileumuitreiking van het Cultuurfonds Mode Stipendium”