GANT presenteert Seven Decades, Seven Icons

GANT bestaat 70 jaar en om dit te vieren worden de preppy iconen, die het merk de afgelopen 70 jaar heeft geperfectioneerd, in het zonnetje gezet. Het verhaal over de iconen begint in de jaren ’50. Sindsdien is GANT nooit gestopt met leren, innoveren en creëren.

In 2019 viert GANT zeven decennia Amerikaanse sportswear met zeven preppy iconen; het Button-Down Shirt, de Club Blazer, de Chino, het Piqué Shirt, de Heavy Rugger, de Varsity Jacket en de Cable Knit. De preppy iconen zijn geïnspireerd op het moderne bedrijfsleven; GANT legt hiermee de nadruk op de nieuwe, informele kijk op de back-to-work-garderobe. Het gaat om het mixen en in lagen aanbrengen van traditionele kantoorstukken met moderne iconen, maar ook door middel van gedurfde prints, ruiten en kleurgebruik. Allemaal gestyled om nieuwe uitdagingen aan te gaan en een afspiegeling te zijn van de manier waarop we nu werken.

Het Piqué Shirt en de Chino werden dit voorjaar al uitgelicht, maar voor herfst/winter 2019 zullen de andere vijf iconen de hoofdrol spelen. GANT neemt je mee terug in de tijd en vertelt het verhaal achter elk icoon.

1950’s Het Button-Down Shirt
Het verhaal van GANT begon in 1949 met de droom het perfecte overhemd te creëren. Zeven decennia later is het Button-Down Shirt nog steeds een preppy icoon. Het Button-Down Shirt is beschikbaar in meerdere kleuren, met bloemenprints, strepen en ruiten. Daarnaast heeft GANT het Tech Prep™ Button-Down Shirt gelanceerd. Tech Prep™ is een innovatieve stof van GANT, waardoor het overhemd ademt en vocht afvoert. Daarnaast heeft het overhemd een vleugje stretch ter ondersteuning van een actieve levensstijl. Dit casual-chique overhemd met flatterende slim fit voelt fris en comfortabel aan.

1960’s De Club Blazer
De tijdloze stijl van de Club Blazer roept herinneringen op aan middagen in de jachthaven, maar tegenwoordig kan je er overal mee gezien worden. De blazer wordt gedragen over het Button-Down Shirt. GANT heeft tevens een speciale Club Blazer gelanceerd ter ere van hun Beacons project. Het GANT Beacons Project is een bijdrage aan duurzamer ondernemen. GANT Beacons Project-kledingstukken bevatten geüpcycled oceaanplastic dat verzameld werd in samenwerking met SEAQUAL™ en zorgt dat GANT steeds bewuster omgaat met het ontwerpen van zijn collecties. De Club blazer is diep verankerd in de geschiedenis van de Amerikaanse sportkleding, en dus ook in die van GANT.

1970’s De Chino
Om de look compleet te maken is na het Button-Down Shirt en de Club Blazer ook de Chino gelanceerd. Een modern, typisch Amerikaans vrijetijds item. Chinos zijn praktisch, comfortabel en democratisch: ze staan iedereen goed. De Chino is er voor dames en heren en komt ook voor in de Tech Prep™ collectie.

1980’s Het Piqué Shirt
Wat begon als een tennis shirt is zowel op als naast de court een icoon geworden. De klassieke Piqué blijft punten scoren. GANT heeft de ideale heren of dames polo, ongeacht de stijl of smaak. De polo’s en shirts zijn een essentieel item in de kledingkast van elke man of vrouw, en beschikbaar een groot assortiment kleuren zoals zwart, marineblauw, en wit. Daarnaast zijn er ook stijlvolle polo’s met gedurfde prints en preppy strepen. Voor een designer polo, ben je bij GANT op de juiste plaats.

1990’s De Heavy Rugger
Voortbordurend op sport is de lancering van de Heavy Rugger. De Heavy Rugger overstijgt zijn wortels in rugby en speelt tegenwoordig een hoofdrol in de moderne Amerikaanse sportswear, voor zowel mannen als vrouwen. De Heavy Rugger is er in verschillende kleuren en prints, met én zonder capuchon.

2000’s Het Varsity Jacket
Geïnspireerd op de Amerikaanse college sporten, is het GANT Varsity Jacket al decennia lang een sportheld. Deze heeft GANT inmiddels ook ontworpen voor vrouwen. Het jack is ontstaan op de beste universiteiten van de Verenigde Staten en wordt vandaag de dag nog steeds gedurende het hele jaar gedragen. Het Varsity Jacket heeft een stijlvolle, minimalistische uitvoering met borduursels en details voor een stoere collegestijl.

2010’s De Cable Knit
Oorsprongelijk werden de kabeltruien door Ierse vissers gedragen, maar tegenwoordig is de Cable Knit overal ter wereld populair. De Cable Knit is een seizoensgebonden basisstuk. De Slim Fit geeft deze klassieker een nieuwe uitstraling en is flatterend en gemakkelijk te combineren, ook vanwege de vele beschikbare kleuren.

Bekijk hier de landingspagina en de film


Winactie

Villa d’Arte mag in samenwerking met Gant een Cable Knit en een Varsity Jacket weggeven.

Wil jij kans maken op een van deze preppy iconen van GANT?

Klik dan hier en vul het formulier in!