Bier brouwen in duurzame denim habijten

G-Star RAW en de monniken bekend van het bier La Trappe zijn een bijzondere samenwerking aangegaan. Beide merken hebben duurzaamheid hoog op de agenda staan, en daarom heeft G-Star een duurzame denim habijt ontworpen voor de monniken van de brouwerij. De samenwerking tussen G-Star RAW en La Trappe wordt niet alleen gevoed door een gezamenlijke liefde voor vakmanschap, maar vooral ook door de verantwoordelijkheid die beide bedrijven voelen op het gebied van duurzaamheid. 

Cradle to Cradle Certified® denim habijt

Voor het monniken habijt is een Cradle to Cradle Gold Certified® denim stof gebruikt. Deze stof bevat 100% biologisch katoen, is geverfd zonder gebruik van schadelijke chemicaliën en gewassen zonder een druppel water te verspillen. Het patroon van het habijt is eeuwenoud en kon teruggevonden worden in een uniek handgeschreven boek waarin het 80 jaar geleden werd vastgelegd. Het ontwerp met de opvallende kap, refereert naar de Bossche School waarbij rigide verhoudingen en maatvoering de belangrijkste uitgangspunten zijn. Het Scapulier, het deel dat over de pij gedragen wordt, heeft van oorsprong de functie om de pij te beschermen bij de handenarbeid. Ze is uitgevoerd in een diepblauwe Kir Denim O. De pij is uitgevoerd in een ongeverfde ecru kleurige denim. Dit wordt bijeengehouden door een leren riem die een monnikenleven lang mee gaat.

Duurzaam knippatroon

Het patroon van het habijt is eeuwenoud en kon teruggevonden worden in een uniek handgeschreven boek waarin het 80 jaar geleden werd vastgelegd. Een prachtig en waar monnikenwerk dat door het G-Star designteam ter hand werd genomen voor dit ontwerp. Het ontwerp met de opvallende kap, refereert naar de Bossche School, waarbij rigide verhoudingen en maatvoering de belangrijkste uitgangspunten zijn. Overigens is zelfs het knippatroon duurzaam, want doordat dit zorgvuldig in elkaar valt wordt ervoor gezorgd dat er zo min mogelijk restmateriaal overblijft.

De G-Star RAW x LaTrappe samenwerking is vanaf 13 december 2021 te zien

0 replies on “Bier brouwen in duurzame denim habijten”