Khaki Field Mechanical 38 mm

Overal op voorbereid

De nieuwste modellen van Hamiltons Khaki Field-collectie zijn essentieel voor levensavonturiers. De Khaki Field, één van de meest geproduceerde en gedragen horloges uit de Hamilton-collectie, was oorspronkelijk een soldatenhorloge.

Dit robuuste, compromisloze en functionele horloge werd speciaal ontworpen voor militairen maar werd ook een grote favoriet bij Hamilton-fans en -verzamelaars.

38 mm matte roestvrijstalen behuizing, drie wijzers, donkere wijzerplaat met lichte, lichtgevende cijfers, indexen die de uren en minuten aangeven en een duurzame NATO-band: De nieuwe Khaki Field Mechanical is een getrouwe nabootsing van zijn oorspronkelijke voorloper uit de jaren ’60, en getrouw aan Hamiltons militaire erfgoed.

Niets is overbodig aan dit nieuwe horloge, waarvan het origineel bekend werd als het ‘hack’-horloge, omdat de secondewijzer stilgezet kon worden als de kroon werd uitgetrokken. Nu geldt dat standaard voor alle mechanische horloges, maar destijds was het een perfecte manier voor militairen om hun horloges te synchroniseren.

Er zijn twee nieuwe versies om uit te kiezen: Een matte zwarte wijzerplaat met witte lichtgevende cijfers en indexen in een mat staal gezandstraalde kast met een kakikleurige NATO-band met donkerbruine leren lussen; of een bruine matte wijzerplaat met zandkleurige Super-LumiNova® wijzers, cijfers en indexen met een zandkleurige NATO-band en donkerbruine leren lussen.

De robuustheid van de roestvrijstalen kast en de lichtheid van het handmatig opwindbare uurwerk en de NATO-band, zorgen samen voor een perfect essentieel overlevingspakket in het veld.

Het teruggaan naar onze oorsprong heeft Hamilton geholpen om een authentiek horloge te creëren voor het moderne leven, zonder overbodige zaken. Legerstijl en functionaliteit zit in Hamiltons DNA en we zijn trots op onze prestigieuze geschiedenis.

Technische informatie

Hamilton Khaki Field Mechanical (H69429931, H69429901)
kast: 38 mm roestvrij staal
Wijzerplaat: Zwarte of bruine wijzerplaat
Wijzers: Witgelakte uren- en minutenwijzers met zandkleurige Super-lumiNova®, witgelakte secondewijzer met zandkleurig Super-lumiNova® uiteinde
Uurwerk: Mechanisch (2801-2)
Horlogeband:
Kakikleurige NATO-band met gespsluiting
Zandkleurige NATO-band met gespsluiting
Glas: Saffierglas
Waterdichtheid: 5 bar (50 m)

Over Hamilton

Hamilton is in 1892 opgericht in Lancaster, in de Amerikaanse staat Pennsylvania. Hamilton-horloges combineren de Amerikaanse spirit met de ongekende precisie van de nieuwste Zwitserse uurwerken en technologieën. Bekend om haar innovatieve design heeft Hamilton een sterke positie in Hollywood verworven – met producten die te zien zijn in meer dan 500 films. Het merk heeft ook sterke, historische banden met de luchtvaart. Hamilton is lid van de Swatch group, de grootste horlogeproducent en distributeur ter wereld.

Bezoek ons online: Hamiltonwatch.com

0 replies on “Khaki Field Mechanical 38 mm”